Genelge uyarınca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın tarafından anıta çelenk konulurken, saygı duruşunda bulunulmadı. İkinci törende aynı yerde CHP Aydın İl Örgütü, ADD ve İşçi Partisi’nin katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “19 Mayıs’ı Türk Milleti’nin hafızalarından silemeyecekler” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konması ile başladı. Yeni genelge uyarınca, Aydın Valiliği, Aydın Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve diğer kurumlar anıta çelenk koymadılar. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, bazı kamu kurumlarının yöneticileri, izciler, sporcular ve gençlik gruplarının katıldığı tören, Zeynel Akın tarafından anıta çelenk konulmasının ardından sona erdi.

Aydın Valiliği tarafından izin verilmediği halde 2’inci törende aynı yerde CHP, ADD ve İşçi Partililerin katılımıyla gerçekleşti. İstasyon Meydanı’nda toplanan partililer, yürüyerek Valilik önündeki alana geldi. CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, alanda bulunan polislerin bayramını kutladı. Çelenklerin konulmasının ardından CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Kemal Güneri ve İşçi Partisi Aydın İl Başkanı İsmail Altuntaş tarafından birer konuşma yapıldı. Daha sonra konuşan Milletvekili Bülent Tezcan, “19 Mayıs bayramımızı kutluyoruz. 93 yıldan bu yana hangi inançla kutluyorsak bundan sonra da aynı inançla kutlayacağız. 19 Mayıs 1919’u hepimiz biliriz. Biz o bayramlarda millet olmanın anlamını öğrendik, biz o bayramlarda uluslararası arenada boyun eğmemeyi öğrendik. Bizi biz yapan bu bayramlar, bizi millet yapan bu bayramlar. Milletlerin hafızalarını yok edemezsiniz. 19 Mayıs’ı Türk Milleti’nin hafızalarından silemeyecekler” diye konuştu. Tören olaysız sona erdi.(Cem ULUCAN)

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

1905aydin01-(1).jpg

1905aydin01-(2).jpg

1905aydin01-(4).jpg

1905aydin01.jpg