Murat Gürkan'ın haberine göre, Ak Parti'de siyasi kulislerde dolaşan bu söylenti Aydın'da gündeme bomba gibi düştü. Partinin önemli organlarından biri olan Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Savaş’ın mevcut milletvekilleri Abdurrahman Öz ve Mehmet Erdem’i liste dışı bıraktırarak yerlerine Bekir Kuvvet Erim ve Metin Yavuz’un alınmasına önemli rol oynadığı ileri sürüldü.

Ak Parti'de milletvekili aday listeleri açıklanmadan bir hafta önce 27. dönemde 2. sıra adayı olan Bekir Kuvvet Erim ve 3. sıra adayı Metin Yavuz ile Ankara’da görüştükleri iddia edildi.

Milletvekili olmadan önce Halkbankası Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ayrıldıktan sonra siyasete atılan Mustafa Savaş’ın hazırladığı öne sürülen Aydın listesinde teşkilattan kimsenin olmaması ve yine bölgede ekonomik yapısıyla öne çıkan Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim’i listeye aldırması Aydın’da AK Parti'ye karşı yapılmış operasyon olarak değerlendirildi.

Açıklanan listeden memnun olmayan parti tabanının tepki olarak 24 Haziran seçimlerinde yapılacak olan genel seçimlerde oylarını Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a, milletvekilliğinde ise MHP’ye vereceği konuşuluyor.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA