Vali Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya,Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İlçe Tarım Müdürü Nizam Yılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda çiftçinin katıldığı törende 9 bin adet incir ve ceviz fidanı çiftçiye dağıtıldı.

Kestane, incir ve zeytini ile ünlü Aydın’da kaliteli ceviz fidanlarının da artması için valilik desteğiyle dağıtılan fidanlar toprakla buluşacak. İncir, Ceviz Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi kapsamında Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından temin edilen 7 bin adet incir, 2 bin adet ceviz fidanı olmak üzere toplam 9 bin fidan kaymakamlık binası önünde düzenlenen törenle Sultanhisarlı 387 çiftçiye ücretsiz olarak dağıtıldı. Aydın Valisi Yavuz Selim Koşger, elleri ile dağıttığı fidanların mutlaka yetiştirilmesini istedi.Sultanhisarlı 84 yaşındaki çiftçi Arif Dikmen; “Oğullarım, etin Dikmen ve Önder Dikmen’le birlikte 90 tane ceviz, 25 tane incir aldık. Bu fidanları kendi bahçelerimize dikeceğiz. Yaş 84. Oğlanlar, torunlar için dikiyorum. Biz yiyemesek bile torunlar yiyecek, oğlanlar yiyecek. Sayın Valimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, yaptığı konuşmada, “Bugün burada Aydın Valiliğimizin Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı aracılığıyla desteklediği ve çiftçilerimize 9 bin adet fidanın teslim edileceği fidan dağıtım töreninde bir araya geldik. Vali beyin destekleriyle toplam 7 bin adet incir fidanı 2 bin adet ceviz fidanı olmak üzere toplamda 9 bin adet fidan çiftçimizle buluşacak. Bu kapsamda Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, toplam 127 bin TL’lik bir destek verdiler. Bu desteğin yüzde 75 YİKOB kaynaklı, yüzde 25’i ise destekli verilmektedir. Toplamda 387 çiftçimizin faydalanacağı bu proje de mümbit ovalarımızda ve bereketli dağlarımızda çiçek açacak meyve verecek fidanlarımızla gelecek nesillerimize geçimine katkı aynı zamanda ülkemizin gelişimine ilave bir destek olmuş olacak” dedi.

Validen dağıtıma gelmeyen çiftçiye sitemAydın Valisi Yavuz Selim Koşger, 387 çiftçiye dağıtımın yapılacağı fidan dağıtımına katılan çiftçi sayının az olmasından dolayı sitem ederek, çiftçiye fidanların toprağa dikimleri ve bakımları konusunda hassa olmalarını söyledi. Vali Köşger, “Bugün YİKOB Başkanlığımızın desteğiyle yürütülen 9 bin fidanın toprakla buluşması dolayısıyla zaten yapmak üzere olduğumuz Sultanhisar ilçe ziyareti bu vesileyle de bu programı birleştirmiş olduk. 9 bin Aydın’ın plaka numarasıyla uygun olmuş. 09’la 9 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz.

Fidanlarımızı 387 çiftçimize dağıtacağız, keşke 80 çiftçimiz burada olsaydı. Arkadaşlar bu fidanları toprakla buluşturuyorken, törene katılmaktaki isteksizliklerini devam ettirmezler. Biz Aydın’ı Türk tarımının önemli bir şehirlerinden biri olarak değerlendiriyoruz. Aydın sadece bir alanda değil birçok alanda ve tarımda da temayüz etmiş bir ilimizdir. Bazı şehirler vardır sadece bir iki üründe öne çıkmıştır, Aydın hangi alanda ya da bir fidanı toprakla buluşturur, tohumu toprağa saçarsanız, karşılığını fazlasıyla aldığınız bereketli topraklardan oluşuyor. Bu anlamda dağıttığımız incir ve ceviz fidanlarının çiftçilerimize bol kazanç ve bereket getirmesini diliyorum” dedi.