Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından görevlendirilen denetim ekipleri tarafından Aydın genelinde bulunan otellerin düzenli olarak denetlenerek, otel ve işletmelerden tüketime hazır gıdalardan numuneler alındığı bildirildi. Alınan numunelerin domuz veya at eti olup olmadığının anlaşılması için Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuar Müdürlüğüne serolojik analize gönderildiği ifade edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla Turizm Belgeli otellerde 2010 yılı içerisinde gerçekleşen 148 denetimde 6 otele para cezası kesildi.

2011’de gerçekleşen 191 denetimde de 5996 sayılı kanunun 41. Maddesinin (d) bendi gereği son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satıldığının tespit edilmesi üzerine 19 otele para cezası verildi. 2012 yılı içerisinde ise bugüne kadar gerçekleşen 91 denetim faaliyetinde 5996 sayılı kanunun 41. Maddesinin (d) bendi gereği son tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satıldığının tespit edilmesi üzerine 6 otele ceza kesildi.

2012 yılında denetimlerin devam etmekte olduğuna işaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, “Ayrıca il genelindeki satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim kontrol ve numune sonuçlarına istinaden 76 adet idari para cezası kesilmiştir.

Konunun önemi ve insan sağlığı açısından değerlendirildiğinden, ilimiz merkez ve 16 ilçe sınırları içerisinde domuz eti taraması ve denetimi tüm gıda kontrol ekiplerinin katılımıyla yoğun bir şekilde devam etmekte olup, pişmiş et ürünlerinde ve çiğ kırmızı ette serolojik analiz amacıyla domuz eti ve at eti aranması olarak 50 adet numune alınmaktadır. Analiz sonuçlarının uygun çıkmaması durumunda aynı kanunun 40. Maddesinin (l) bendine göre taklit ve tağşiş yapanlara cezai işlem uygulanır. Aydın Valiliği olarak bu ve bu gibi hassas konularda aralıksız olarak denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png