Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) ile yapılan protokol kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Aydın İl Jandarma Komutanlığı, Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı ekiplerinin de katılımı ile, Aydın genelinde bulunan tüm Akaryakıt ve LPG istasyonları denetlendi.

13-27 Kasım 2017 tarihleri arasında yapılan denetimlerde Aydın genelinde bulunan toplam 229 Akaryakıt ve LPG istasyonu denetlenirken, denetimlerde istasyonlardan alınan 559 akaryakıt numunesinin marker ölçümleri yapılarak, istasyonlarda kurulu bulunan 1147 adet akaryakıt ve LPG sayaçlarının ölçüm kontrolleri gerçekleştirildi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK) mevzuatı ve vergi yükümlülüğü açısından istasyonların uygunluk denetimi yapıldı.Denetimler sonucunda il genelindeki akaryakıt istasyonlarında kaçak akaryakıta rastlanmazken, 9 akaryakıt istasyonunda bulunan 36 adet akaryakıt sayacının uygunsuz olduğu tespit edilerek, sayaçlar mühürlenerek kullanım dışı bırakıldı. Bu istasyonlara toplam 45.860 TL idari para cezası uygulandı.

Bundan sonra da ani denetimler şeklinde denetimlere devam edileceğini belirten yetkililer, vatandaşların akaryakıt ve LPG istasyonlarından almış oldukları ürünlerden ve ya akaryakıt sayaçlarının hatalı ölçüm yaptığından şüphelenmeleri durumunda, ALO 130 Ürün Güvenliği İhbar ve Şikayet Hattından ya da https://bams.sanayi.gov.tr/ internet adresinden başvurularını iletebilecekleri kaydedildi.