Aydın Valiliği destek ve himayesinde, Sayın Valimizin eşi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. D. Didem Ayyıldız’ ın koordinesinde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen“ Aydın Mobil Ketem Projesi (Toplumu rahim ağzı kanseri ve meme kanserine karşı bilgilendirme ve ilgili taramaların artırılması) tanıtım toplantısı Köşk’te geniş katılım ile yapıldı.

Köşk Belediyesi Kapalı Düğün Salonunda yapılan tanıtım toplantısında katılımcılara kanser hakkında bilgiler verildi. Toplantıya Sayın Valimizin eşi Uzm.Dr.D.Didem Ayyıldız, Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve eşi Serpil Demiryürek, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç ve eşi Şeniz Kılınç, Köşk M.Y.O. Müdürü Necdet Dağdelen, İlçe Müftüsü Seyfettin Kocaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, İlçe Sağlık Müdürü Mete Eski, kurum amirleri, özel sektör çalışanları ve vatandaşlar katıldı. İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından, konuşmacılar kanser hastalığı hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Uzm.Dr. D. Didem Ayyıldız, Valiliğimizin Koordinesinde yürütülen “Mobil Ketem Projesi” ile ilçe ilçe dolaşarak kanserde erken tanının önemini anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Kanser olan kadın, 10 dakikalık muayene için utanarak çıkamadığı masada kalıyor. Elimizde olan en güçlü silah erken tanıdır. Hiçbir kadının basit bahaneler ardına sığınarak, kontrol yaptırmayarak kocalarını dul, çocuklarını öksüz bırakmaya hakkı yoktur. 500 kişilik bu salondaki arkadaşlarımızın her birisi, hiç tanımadıkları en az 20 kişiye ulaşıp ve bu projeyi yaysınlar, bu iki dünyalık hayırdır. Kurum amirlerimiz bayan personellerine kolaylık sağlasınlar ve personellerin taramalarını yaptırsınlar. Kadınlarımız sağlıklı olsun, toplumda sosyal olsun istiyoruz. Tüm çabamız bu yöndedir.” dedi.

2-035.jpg

3-013.jpg