İzmir'de meydana gelen 6,9'luk depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz, altından fay hattı geçen 18 kenti sayarak, acil önlem alınması çağrısı yaptı. İşte detaylar...

83 vatandaşın hayatını kaybettiği İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremle ilgili deprem uzmanı İTÜ Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, değerlendirmelerde bulundu.

"Beni korkutan yer Türkiye'nin tamamı" diyen Prof. Dr. Okan Tüysüz , "Öncelikli olan yer tabii ki; Marmara Bölgesi. Hem nüfus yoğunluğu hem beklenen depremin büyüklüğü hem de ekonomik olarak Türkiye'nin can damarının İstanbul'da atması nedeniyle" ifadesinde bulundu.

Bingöl Yedisu bölgesindeki fayın kırılmaya çok yatkın olduğu uyarısında bulunan Prof. Dr. Tüysüz, "Yine Palu (Elazığ) civarı, Hatay-Kahramanmaraş arası benim kırılmasını beklediğim fay hatları. Bu hatların hepsinde 7 ve 7 üzerinde bir deprem yaratabilir" dedi.

FAY HATTI ÜZERİNDE OLAN İLLER

"Türkiye'de 550 tane bilinen diri fay hattı var" diyen Prof. Dr. Tüysüz sözerine şöyle devam etti: 

"Türkiye'nin 18 ili ise aktif fay hattının üzerinde... Bu kentlerimiz; Aksaray, Bolu, Yalova, Bursa, Sakarya, Manisa, Balıkesir, İzmir, Denizli, Aydın, Kahramanmaraş, Erzurum, Hakkâri, Hatay, Eskişehir, Muğla, Bingöl ve Kütahya"