Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Tayfun Şan'da yayımladığı mesajla Çakıroğlu'nu andı. Şan mesajında şu ifadeleri kullandı; "Ruhi KILIÇKIRAN'dan başlayan Ülkücü Şehitler kervanımızın son Şehidi Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU 'da bu mübarek kervana katılmıştır. Ülkücü Şehitlerimiz gül bahçesine girer gibi gözünü kırpmadan kara toprağa girmişlerdir. Arkalarında eli kınalı Nişanlılarını, hiç göremediği bebeklerini, gözünden yaş eksilmeyecek, dertli ana ve babalarını bırakmışlardır. Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU yiğidimizde Ülkü Ocaklarına kutlu miras ve büyük bir sorumluluk bırakmıştır.
Şanlı Mazimizde olduğu gibi ÜLKÜ OCAKLARI'na mensup gençlerimiz  canları pahasına Üniversitelerde bölücü örgüte fırsat vermemek, üniversitelerin eğitimin yuvası olması için olağan üstü bir mücadele sergilemişlerdir. 
Dün olduğu gibi bugünde Boğaziçi eylemlerinde üniversiteler karıştırılmaya çalışılmaktadır. Biz Ülkü Ocaklılar var oldukça, Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyetini bölemeyecekler, Üniversitelerimizi karıştıramayacaklar.
Buna fırsat vermeyeceğiz. Bugün dualarla andığımız Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU başta olmak üzere, Türk Devletinin ve Türk Milletinin huzuru ve bekası uğruna bu güne kadar verdiğimiz Şehitlerimize, Allah’tan rahmet diliyor, Dualarla anıyorum. Aziz Ruhları Şad, Mekanları Cennet olsun."