KENDİLERİNİ BİLİM KURULUNUN ÜSTÜNDE GÖREN İDARECİLER VAR

Sağlık çalışanlarının yeni tip covid19 salgın hastalığı döneminde büyük bir fedakârlık göstererek çalıştıklarını belirten Kamu Sen Aydın İl Başkanı ve Türk Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt “Bakın pozitif olan arkadaşlarımıza 10 gün sonra çalışma zorunluluğu getirilmiş. Yani testi negatif çıkıyorsa 10 gün, vatandaşlarımız da çok iyi biliyor ki 10 günde iyileşmek çok, çok zor. İnsanlar 15- 20 gün, 1 ay dinlenirken sağlık çalışanlarına 10 gün, yüksek temaslı ise 7 gün süre veriliyor. Şu anda bazı idareciler yetkilerini aşmaya başladı. 10. günü beklemeden de testiniz negatif çıkmıştır deniliyor ve covid19 hastalığına yakalanmış bir sağlık çalışanına 5. günde gelip çalışacaksınız deniliyor. Böyle bir mantık olmaz, böyle bir dayatma olmaz. Aydın’da maalesef kendini Bilim Kurulu’nun üzerinde gören bazı idareciler var” dedi.

BU TUTUMLARI DEVAM EDERSE ONLARI DEŞİFRE EDECEĞİM

Sağlık çalışanlarına yönelik bu tutumlarını devam eden bazı idarecileri uyaran Bozkurt, “Bu işin uzmanı hekimler şöyle der, testiniz negatif çıkmış olabilir ama tomografiler de, tahliller de eğer o noktada bir hastalığınız varsa net ve somut bellidir. Ama bazı idareciler, sırf test negatif çıktı diye “Testiniz negatif çıktı gelip çalışacaksın” mantığını güdüyor. Buradan sizin aracılığınız ile onları uyarıyorum. Eğer bu söylemleri devam ederse onları en yakın zamanda basın önünde isimleri ve kurumları ile birlikte deşifre edeceğim. Sayın Valimize, Sağlık Bakanına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza şikâyet edeceğim. Yani bu kadar sağlık çalışanlarının üzerine gidilmemesi lazım. Tamamıyla keyfi uygulama. O yüzden sağlık çalışanları çok gergin, çok sıkıntılı. Sağlık çalışanlarının taleplerini, sıkıntılarını dinlemeyen bazı idareciler var ve çok yanlış. İnşallah kendilerine çeki düzen verirler” diye konuştu.

AŞILARIN BÜYÜK FAYDASI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Yeni tip covid19 hastalığına yönelik aşı uygulamasının ülkemizde de kısa sürede başlayacak olmasının sevindirici olduğunu belirten Bozkurt “Dünya aşı oluyor, o yüzde bu noktada aşının olmasında çok büyük fayda sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bağışıklık sistemini yüzde 75 bile olsa güçlendiriyor ise bu çok önemlidir. Aşılar ile birlikte inşallah bu salgın oranını düşürmüş olacağız. Vatandaşlarımızda temizlik, maske, mesafe konusunu çok dikkat etmeleri gerekiyor. Ev ziyaretlerini kesinlikle askıya alsınlar, mümkün oldukça kalabalık yerlere girmesinler” ifadelerini kullandı.