KAMU ÇALIŞANLARI OCAK 2021 MAAŞLARINDAN DAHA AZ MAAŞ ALDILAR

2021 yılı Ağustos ayında yapılan 6. Dönem toplu sözleşmede yetkili konfederasyonun büyük bir başarı olarak nitelendirdiği 2021 yılının % 12, 2023 yılının %14 maaş artışlarının daha alınmadığını belirten Türkiye Kamu Sen Aydın İl Temsilcisi, Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Bozkurt “Memur Sen Konfederasyonunun duyarsızlığı ile birlikte, vergi dilimlerinin aşağı çekilmesi hususunda bir gayret ve ciddiyet ortaya koymamış memur Ocak 2021 tarihinde almış olduğu maaşın Kasım 2021 tarihinde 200- 400 TL arası az almış, Temmuz zammı hissedilmemiş ve anlamsız bir hal almıştır. Ağustos ayı toplu sözleşmesinde ki önceliklerimiz arasında yer alan maaş kayıplarımız için 600 TL seyyanen zam, refah payının uygulanması, hedeflenen enflasyon oranında değil, gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılması 3600 ek göstergenin bir takvim belirlenerek uygulamaya, Türkiye Kamu Sen’in hazırladığı TBMM plan bütçedeki kanun teklifi ve çalışması doğrultusunda tüm kamu çalışanlarına etkileyecek bir karara bağlanması gibi tekliflerimiz Memur Sen Konfederasyonunun basiretsizliği ve isteksizliğinden dolayı kabul edilmemiştir. Özgür ve hür irade ile sendikal tercihini yapamayan memurların yetkilendirilmiş Konfederasyonun çok büyük bir kazanım elde ettik diyerek imzalanması ile sona ermiştir. Türkiye İstatistik Kurumundan alınan Ekim 2021 verilerine göre Türkiye Kamu Sen Ar- Ge Merkezinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 4.514.13 TL olarak hesaplandı.  Son bir yılda 4 kişilik ailenin zorunlu harcamaları 7.625 TL’den asgari geçim haddi olan 9.373.14 TL’ye çıkmıştır. TUİK’ in açıkladığı 19.8 enflasyon oranının yaşanan hayat pahalılığı ile hiçbir bağlantısının olmadığı ortaya çıkmıştır.” Dedi.

YOKSULLUK SINIRI ON BİN TL ÜZERİNE ÇIKTI

Ülkemiz de yoksulluk sınırının 10.000 TL üzerine çıktığını dile getiren Bozkurt “Ortalama memur maaşı 4100 TL ile 5600 TL arası olduğu dikkate alınırsa emekli ve memurun her alanda çok zor durumda olduğu kendine göstermektedir. Gıda ve ulaşım gibi kalemlerde yaşanan fahiş fiyat artışları ile birlikte hayat pahalılığı iyiden iyiye kendine hissettirmektedir. Doğalgaz ve Elektrik zamları memur ve emekliye canından bezdirmiş nasıl tasarruf edileceği bazı siyasetçilerin komik önerilerine maruz kalmıştır. Memur ve emeklinin altın ve döviz kurları karşısında alım gücü kalmamış maaşları adeta kül olmuştur” diye konuştu.

 DEVLETİN BİRLİĞİ, MİLLETİMİZİN MİLLİ MENFAATLERİ ÖNCELİĞİMİZDİR

Devletin ebed müddet olması için “Adalet Mülkün Temeli” olması gerektiğinin altını çizen Bozkurt “ Bunun için de hükümetlerin ekonomiden, savunmaya, eğitimden sağlığa, tarıma sanayiye, hukuka ve sosyal alanı düzenleyen her alandaki faaliyetlerin de adil, adaletli, olması gerekir.  Kamunun kaynakları hoyratça kullanılmamalı Devletin yüksek menfaatleri en üst düzeyde olmalıdır.  Bu anlayışla Ülkenin yönetilmesi halinde toplumun Devlete bakış açısı olumlu olacak, ülke aleyhinde faaliyetlerde bulunan uçlara, örgütlere itibar edilmemiş olacaktır.  Bizim Sendikamızın temelinde Devletimizin birliği, Milletimizin milli menfaatleri vardır. Devletin her türlü külfetine talip olduğumuz gibi nimetlerinden de adil ve adaletli bir şekilde yararlanmak haklı ve hakkaniyetli bir taleptir.  Bu taleplerimiz Devlete karşı bir zafiyetmiş gibi anlayan, algılayanlar tamamıyla ya art niyet ya da Türkiye Kamu Senin Milli duruşunu, mensuplarının milli mücadelesini anlamamış olanlardır” dedi.