Faaliyete geçen işletme 8 milyon 567 bin 891,83TL’lik bütçeli yatırımı için %50 oranında4.063.216,48 TL geri ödemesiz hibe desteği aldı.

Hayata geçirmiş oldukları proje ve TKDK hakkında konuşan İşletme Müdürü Ramazan Evir, TKDK hibe desteklerinin bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade etti. Aydın ili adına tarım, hayvancılık ve kırsal alana yapılacak yatırımlar noktasında kafasında bir yatırım fikri olan tüm girişimcilerin bir an önce TKDK ile irtibata geçmesini öneren Evir,“TKDK’yı Ortaklar Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla tanıdık. Aldığımız bilgiler doğrultusunda verilen desteklerle ilgili detaylı bilgi almak için TKDK Aydın İl Koordinatörlüğünü ziyaret ettik. IPARD Kırsal Kalkınma programı hakkında ve verilen destek oranları ile ilgili detaylı bilgiler edindik. Hayata geçirmek istediğimiz proje üzerinde TKDK uzmanları ile ilgili yoğun bir çalışma yaptık. Görüşmelerin ardından projemizi hazırladık ve TKDK’ya sunduk. Gerekli incelemeler sonucunda projemiz kabul edildi. Sonrasında projemize start verdik ve tamamladık. Şu anda TKDK destekleriyle aldığımız makine ekipmanlar sayesinde üretime başladık” dedi.

Projenin hazırlanmasında etkili olan unsurlara değinen Evir, “Destek oranının yüzde 50 olması bunun yanında verilen paranın geri ödemesiz olması gerçekten çok büyük bir fırsat. Tabi bu fırsat bizim TKDK’ya proje sunmamızı cazip hale getiren en önemli faktördür. Biz kendi gücümüzle makine ve ekipmanlarımızı belki tedarik edebilirdik. Ancak bu kadar teknolojik ve bir o kadar da kaliteli olarak tedarik edemezdik. Ayrıca bu ürünlerin hepsi sıfır. TKDK sayesinde çok kısa süre içerisinde ürünlerimizin tamamını tedarik ettik. Projemizi hazırlama süreci oldukça yoğun geçti. TKDK çalışanlarıyla birlikte yağmur çamur demeden çok yoğun bir şekilde çalıştık ve sonuca ulaştık. Şu anda sorunsuz bir şekilde üretim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Projemiz kapsamında ihtiyacımız olan makina ekipmanlarımızın hepsini TKDK sayesinde karşıladık. Örnek vermek gerekirse pastörizasyon ekipmanları, üretimdeki proses tankları, soğuk hava deposu gibi makine ekipmanların tamamını TKDK sayesinde temin ettik. Dışarıdan ilk bakışta ürkütücü bir kurum imajı çiziyor. Gelen vatandaş gerçekten ilk girişte ben nereye geldim diyebiliyor. Ama içeride TKDK çalışanlarıyla görüşmelerin ardından bu önyargı kayboluyor. Korkutucu bir kurum olmadığı anlaşılıyor ve insan rahatlıyor. Kurum çalışanları güler yüzlü ve işini iyi yapmaya çalışan insanlar. İlerleyen dönemlerde tekrar başvuru yapmayı düşünüyoruz. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar öncelikle proje planlamasını iyi yaparak proje hazırlama sürecinde piyasa fiyatlarını iyi araştırsınlar. Projemizin tamamlanmasında ve destek almamızda emeği geçen tüm TKDK çalışanlarına yardımlarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.