Sivri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pamuk fiyatlarında yaşanan düşüşle birlikte pamuk ekmeyi bırakan çiftçinin fiyatların yeniden artması ve devlet desteğiyle birlikte pamuğa yeniden döndüğünü söyledi.

 

TARİŞ olarak 3.780 liradan kilogramını aldıklarını aktaran Sivri, şöyle konuştu:

 

"Bunun yanında bine yakın devlet desteği var. Toplam 4 lira 800 kuruş civarında çiftçinin eline para geçiyor. Pamuk fiyatlarının artışları devam ederse bu pamuk ekimleri yüzde 100'ün üzerinde artış olacak. Herkes artık darıdan, buğdaydan, yoncadan pamuğa dönüş yapacak. Böyle bir beklentimiz var. Şu anda Nazilli bölgesinde yüzde 110 pamuğa dönüş var. Bu fiyatlar böyle devam ederse bütün Ege Bölgesi'nde büyük bir artış bekliyoruz."

 

Çiftçinin yüzünün yeniden güldüğünü vurgulayan Sivri,  "Pamuk çiftçisi şu an altın yılını yaşıyor. Pamuk çiftçisi artık eski günlerine dönecek. Fiyatlardaki bu artışlar da devam edecek gibi görünüyor. Devlet arkamızda olduğu sürece çiftçinin sırtı yere gelmez." diye konuştu.

 

Zirai ilaç ve gübre konusunda da destek beklediklerini aktaran Sivri, çiftçinin bu sezonu mutlu bir şekilde tamamlayacağını dile getirdi.

 

İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı ise, Aydın Ovası'nın yeniden "beyaz altın"a yöneldiğini belirterek, şunları kaydetti:

 

"Fiyatların ve devlet desteği primlerin artmasıyla Aydın Ovası'nda müthiş bir şekilde pamuğa dönüş oldu. Böyle devam ederse Aydın Ovası'na sadece pamuk ekimi olacak. İncirliova'da bu yıl yüzde 35'lere varan pamuk ekiminde artış var. Mısır, buğday çok az ekildi."

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA