İlçenin simgesi Güvercinada'da, açık havada, Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı başkanlığında yapılan Kuşadası Belediye Meclis toplantısında, komisyonlar, Tarık Akan'ın isminin Ege Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka verilmesini önerdi. CHP'li 16 ile MHP'li 1 üye 'evet' oyu kullanırken; 4 AK Pürtili Meclis üyesi ise çekimser kaldı. Karar, oyçokluğuyla kabul edildi.
 
ÜCRETSİZ İNTERNET
 

Belediye Meclisinde ilk etapta Kuşadası'nın dört ayrı noktasında ücretsiz internet hizmetinin sunulmasına da karar verildi. Belediye Başkanı Özer Kayalı, Gazibeğendi, Sahil Yolu, Güvercinli Park ile Güvercinada'da yerli ve yabancı tatilciler ile vatandaşlara ücretsiz internet hizmeti verileceğini, ileriki aşamalarda bu hizmetin ilçenin değişik noktalarına yaygınlaştırılacağını söyledi. Karar oybirliğiyle kabul edildi. 
 
 MAĞDURLARIN DURUMU
 

Sanayi sitesi karşısında izinsiz yapılan kazı nedeniyle kayan üç sitede oturan vatandaşların durumu da meclisin gündemine geldi. Evleri boşaltıldığı için kirada kalanlara ödenen kira ücretinin günün koşullarına göre güncellenmesi komisyona havale edildi. Mücella Emgin, Özgün ve Dergah sitelerinin durumuyla ilgili bilgi veren Başkan Kayalı, "Geçmişte ruhsatsız başlanan bir işlemde gelinen sonuç ortada. Havada kalan kazıkların yol açtığı bir durum. Raporlarda üniversitelerin yaptığı incelemeler sonucu üç ayrı çözüm önerisi sunuldu. Bunlarla ilgili yetkili makamlara ayrı ayrı yazılar gönderilerek bilgilendirildi. Bunun yanında inşaat sahiplerine mağduriyetleri giderin, eğer siz gidermezseniz Belediye olarak biz yapar, yüzde 20 artışla sizden tahsil ederiz diye yazı gönderdik. Mağdurların tekrar evlerine girebilmeleri için 5 milyon liralık bir yatırım gerekiyor. Belediyemizin böyle bir bütçesi yok. Onun için Bakanlıkların, Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün desteği gerekiyor. Hep beraber bu destek içinAnkara'ya gideceğiz" dedi.