Dünyanın farklı yerlerinde ve Türkiye’nin birçok şehrinde aynı zamanda yapılan etkinlik kapsamında Aydınlı kadınlar, Aydın Atatürk Kent Meydanında pedal çevirerek farkındalık oluşturdu.

2013 yılından bu yana her sene Eylül ayı içinde gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda renkli görüntülere sahne oldu.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde gerçekleştirilen tur kapsamında Aydın’ın farklı ilçelerinde de kadınlar pedala basarak farkındalık oluştururken, Dünya’nın birçok noktasında aynı anda yapılan etkinliğe Aydın’da ev sahipliği yaptı.

Etkinlik kapsamında Aydın’da Efeler, Söke, Nazilli ve Didim ilçelerinde tur düzenlenirken, Efeler’de gerçekleştirilen etkinlikler 17:00’de start aldı. Kafile tur kapsamında Adnan Menderes Bulvarı’nı takip ederek dört yol kavşağından Kıbrıs Caddesi’ne doğru pedal çevirdi. Güzergâh dahilinde Malazgirt Meydanı’na ulaşan kadınlar, dönüşte ise Aydın Devlet Hastanesi ve PTT önünden pedal çevirerek Atatürk Kent Meydanı’nda turu sonlandırdı.

Efeler’deki tur başlamadan önce basın açıklamasında bulunan Aydın Süslü Kadınlar Koordinatörü Tuba Özdemir, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de başlamıştır. 7 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik Türkiye’de diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 115 şehirde, 14 ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor, gururluyuz” dedi. Bisiklete binen kadınlar olarak neye dikkat çekmeye çalıştıklarını açıklayan Özdemir, “Bisiklet doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Dünya’nın gündeminde de yer alan iklim değişikliğinin çevreyi, doğayı kirletmemizin nedeni biz insanlarız. Doğanın dengesini bozduk ve şimdi bunu nasıl durduracağımızı düşünmemiz gerekir. Bizim de bisiklete binerek buna bir katkımız olabilir. Bisiklet yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet yolları olursa işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz” dedi. Açıklamasında ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında yapılan “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ne vurgu yapmak istediklerini kaydeden Özdemir, “Yollar sadece motorlu taşıtlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz” dedi.

Tuba Özdemir açıklamasında, yolların araç trafiğine kapatılması konusunda, Aydın Valiliği ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ile ayrıca etkinliğe tır, drone, ses düzeni ve anons aracı gibi konularda destek veren Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

suslu-kadinlar-aydin’da-pedal-cevirdi1.jpegsuslu-kadinlar-aydin’da-pedal-cevirdi2.jpegsuslu-kadinlar-aydin’da-pedal-cevirdi3.jpegsuslu-kadinlar-aydin’da-pedal-cevirdi4.jpegsuslu-kadinlar-aydin’da-pedal-cevirdi5.jpeg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE! Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!