BOYUN AĞRISI
FAZLA ÇALIŞIYORSUNUZ!
İşleriniz yoğunsa ve siz de kendinizi bu işlere kaptırıp dünyayı unutuyorsanız, büyük ihtimalle çalışırken vücudunuzun aldığı şekle de pek dikkat etmiyorsunuz. Araştırmalara göre yoğun çalışan ve çalışmaları sırasında işe konsantre olmaya çabalayan kişiler, bilgisayarlarına diğerlerine kıyasla daha çok yaklaşıyor ve bu sırada kambur duruyor. Tabii bu da omuz ve boyun kaslarını son derece olumsuz etkiliyor

ÇÖZÜM: EGZERSİZ YAPIN
Bir profesyonel tarafından uygulanan uzun bir masaj seansı kadar işe yaramasa da kendi kendinize yapabileceğiniz basit bir teknik, sizi biraz olsun rahatlatabilir. Ayağa kalkın ve kollarınızı yanlarınıza sarkıtın. Omuzlarınızı yavaşça kaldırın ve dairesel şekilde önden arkaya, hareket ettirin. Bu egzersizi 10 dakika yaparak, tıpkı masaj yapılmış gibi, o bölgeye olan kan dolaşımını hızlandırabilir ve kaslarınızdaki gerginliği hafifletebilirsiniz.

BAŞINIZ AĞRIRSA...
DÜŞÜNCELİSİNİZ!
Sizi sinirlendiren bir olay yaşadığınızda ya da sabah yapılması gereken uzun iş listenize göz attığınızda başınız mı ağrıyor? O zaman, bu baş ağrısı kesinlikle psikolojik... Uzmanlara göre bunun tek bir nedeni var. Bu da her türlü konuya fazla kafa yormanız ve gerginlik yüzünden dişlerinizi sıkıp çene ekleminiz üzerinde, baş ağrısına yol açan bir baskı yaratmanız.

ÇÖZÜM: KAHVE
Bilim adamları, kahvenin içerdiği kafeinin damarları büzdüğünü ve bunun da ağrıyı daha az hissetmenizi sağladığını anlatıyorlar. Ayrıca böyle stresli günlerin sonunda, yarım saat bile olsa, spor yapmak da baş ağrınızın en doğal şekilde ortadan kalkmasına yardımcı olabiliyor. Bunun nedeni, spor ve egzersiz sırasında salgılanan endorfin hormonu ve onun acıyı azaltma üzerindeki etkisi.

AYAKLARINIZ AĞRIRSA...
YORGUNSUNUZ!
Tek kelimeyle korkunç bir gün geçirdiniz; bir sürü toplantı, ofis içinde koşturmalar ve dönüş yolundaki o berbat trafik. Saat 18.00 gibi, ayaklarınız iflas etmiş durumda... Peki, bir düşünün bakalım; bugün ayaklarınızda hangi ayakkabılarınız vardı? Rahat lastik pabuçlar mı yoksa çok sevdiğiniz o topuklular mı? Uzmanlar topuklu ayakkabıların yorgunluğunuzu iki, üç kat artırabileceğini hatırlatıyor.

ÇÖZÜM: BANYO
Ayak tabanınızda tüm bedeninizi etkileyen birçok sinir ucu bulunuyor. İşte bu yüzden, sıcak bir banyo sadece ayaklarınızı değil, tüm sisteminize iyi gelebilir. Ayakları yükseğe kaldırmaksa, üzerlerindeki baskıyı hafifletebilir.

KARNINIZ AĞRIRSA...
ÇOK SİNİRLİSİNİZ
Hayatınızda önemli bir şeyler mi oluyor? Örneğin; erkek arkadaşınızdan mı ayrıldınız ya da işyerinde terfi mi ettiniz? Bu tip durumlar, sindirim sisteminizin her zamankinden farklı çalışmasına yol açabilir ve siz karın ağrıları, kramp, gaz sıkışmaları ve mide bulantısı gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

ÇÖZÜM: PEYNİR YİYİN
Böyle durumlarda peynir, tavuk ve yeşillik tüketin. Bu yiyecekleri görünce aklınıza ilk gelen, hepsiyle harika bir salata hazırlamak olabilir. Elbette bazen bunu da yapabilirsiniz ama uzmanlara göre; bu yiyeceklerden sadece birini bile tüketmek şikayetlerinizin hafiflemesini sağlayabilir. Bunun nedeniyse, bu besinlerde bulunan ve anksiyeteye iyi geldiği bilinen 'triptofan' isimli bir amino asit.