88 yaşında vefat eden Murat İvren için askeri tören düzenlendi.

NATO gücüne katılan Türk Birliğinin ilk kafilesinde yer alan askerlerden olan ve Güney Kore’de makinalı tüfek eri olarak görev yapan Murat İvren; en kanlı savaşların yaşandığı Kunuri'de ağır yaralanmış, bir ay Japonya'nın başkenti Tokyo'da tedavi görmüştü. Savaş sonrasında Türkiye’nin Kore Gazileri’nden olarak onurlanan askerlerden biri olmuştu.
Söke’de yaşamını yaklaşık 30 yıldır Hilmi Fırat Huzurevi’nde sürdüren, ilçe merkezinde ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Murat İvren; yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yaşama veda etti. 88 yaşında hayata gözlerini yuman Murat İvren, Söke’deki tüm resmi bayramlarda ön saflarda yerini almasıyla da tanınan bir simaydı. Yetim olarak büyüyen, kimsesi olmayan şeref madalyası sahibi Murat İvren son yolculuğuna merkez Kocacami’de kılınan öğle namazı sonrasında düzenlenen askeri törenle uğurlandı.
Cenaze törenine İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutanı Personel Albay Hasan İhsan Kızgınçelik, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca, Söke Huzur Evi Müdürü Hülya Kurtay başta olmak üzere Sökeli vatandaşlar katıldı.
Sökeli Kore Gazisi Murat İvren dualarla son yolculuğuna uğurlanırken, Söke merkez Granta Mezarlığına defnedildi.