Söke Belediyesi’nin hizmetlerine devam ettirmek amacıyla Söke Belediyesinin nakit ihtiyacının karşılanması amacıyla borçlanma yapabilmesi için Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’e yetki verilmesi konusu daha sonraki toplantılara ertelendi.
Bu konu görüşülmesi sırasında Cumhur İttifakına bağlı Söke Belediye Meclis Üyeleri Söke Belediyesi’nin taşınmazlarının ihaleyle satışı sırasında taksitlendirildiğini belirterek, şimdi 12 milyon 500 bin TL’lik kredi için meclisten yetki istenmesine tepki gösterdi. 

TAKSİTLİ SATIŞA TEPKİLER ARTIYOR
Söke Belediye Meclisi’nde Cumhur ittifakı üyeleri Başkan Levent Tuncel’in SİBAŞ ve Bilal Ülker’e satılan taşınmazlar için taksit imkânı tanınmasına tepki gösterdi.
Meclis’ten borçlanma yetkisi isteyen Başkan Tuncel’e yüklenen muhalefet meclis üyelerinin çıkışı Söke’de de dikkatleri üzerine çekti.
Söke Belediyesi’nin bir taşınmazı 12 ay taksitle Bilal Ülker’e diğer taşınmazı da 24 ay taksitle SİBAŞ’a satıldı.
DAHA EVVEL KARŞI ÇIKMIŞTI, GERİ ADIM ATTI
Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Zirai Donatım yapılarını bulunduğu yere Büyükşehir Belediyesine devredeceklerini belirterek, bu alanın Büyükşehir Belediyesi otopark yapacağını ve Söke Belediyesine devredeceğini söyledi.
Başkan Tuncel daha evvel zirai donatım yapılarının devrine sıcak bakmadığını belirten sözleriyle de gündeme gelmişti.