Şirket tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Söke Un hissedarları ile İngiliz menşeli yatırım fonu Mediterra Capital Partners I, LP'nin yüzde yüz sahip olduğu MKU Un A.Ş. arasında Söke Un hisselerinin yüzde yüzünün satışı ile ilgili olarak nihai satın alma sözleşmesi imzalandı. Yapılan İşleme ilişkin Rekabet Kurumu başvurusu yapılmıştır. Taraflar işlemin önümüzdeki günlerde tamamlanabilmesi için çalışmaktadırlar. Mediterra, Söke Un markasının pazardaki güçlü konumuna ve 60 yılı aşkın süredir geliştirdiği üretim tecrübesine güvenmekte, bu sağlam temeller üzerinde şirketin Mediterra'nın desteğiyle hızlı bir büyüme yaşayacağına inanmaktadır. Bu hızlı büyümenin sağlanabilmesi için kapasite artışı da dâhil olmak üzere farklı stratejiler değerlendirilmektedir.İşlemin tamamlanması halinde Söke Un'un mevcut Ortak ve Genel Müdürü Seyda Akdurak, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevlerine devam edecektir" denildi. 
 

SÖKE UN'DAN AÇIKLAMA

Şirket yönetimi yaptığı yazılı açıklamada, Söke Un'un kurucu hissedar ailesi tarafından, Mediterra Capital'e yapılan hisse satışı 2015 yılında gerçekleşmiş olup, şirket hisselerinin tamamı 2015 yılından beri Mediterra Capital'e aittir.

Söke Un, 2015 yılından beri aynı hissedarların ve yönetimin elinde faaliyetlerine devam etmekte olup, bugün Söke'de ve Ankara'da yer alan iki fabrikası ile profesyonellerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun olarak ürettiği farklı un çeşitleriyle Söke, Türkiye'nin her noktasında maharetli ve usta eller tarafından tercih edilmesinin gururu ve heyecanıyla sektörünün öncüsü olmaya devam etmektedir.