CHP'li Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in taksitli taşınmaz satışının Söke Belediye Meclisi encümen üyelerinin haberi olmadan gerçekleştirildiği öğrenildi.

CHP'den Orhan Korkmaz, Mehmet Çınar ve İYİ Partili Adem Efe'den oluşan encümen üyeleri, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in Belediye Meclis toplantısında itiraf ettiği taksitli satıştan haberlerinin olmadığını, başkanın meclis toplantısında sarf ettiği sözlerden sonra olayı öğrendiklerini belirttiler.

Söke Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li üyelerin de encümen üyelerinin haberi olmadan gerçekleştirilen taksitli satışla ilgili olarak Söke'de Levent Tuncel'i eleştirmeyi sürdürecekleri kaydediliyor.

Öte yandan Belediye Başkanı Levent Tuncel'in, satışla ilgili olarak belediye encümeninin onayını almadan kendi insiyatifiyle taksitli satışı gerçekleştirmesi Millet İttifakı Meclis üyeleri arasında huzursuzluk yarattığı öğrenildi.

Cumhur İttifakı Meclis üylerinin bir başka iddiası ise Başkan Tuncel’in büyük rakamlara satılan arazileri satın alan kişiler ile satış öncesi konuşup pazarlık yaptığı. Bu iddianın peşini bırakmayacaklarını kaydeden Cumhur İttifakı üyeleri yakında zamanda satışları yargıya taşımaya hazırlandıkları öğrenildi.