SÖKEV faaliyet, gelir-gider ve denetleme raporları okunurken; raporlar oy birliği ile genel kuruldan geçti, yönetim kurulu oy birliği ile ibra edildi.

Genel kurulda yönetim ve denetim kurullarının seçimi de yapıldı. Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer (Başkan), Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran (Başkan Yardımcısı) Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Çetin’in doğal yönetim kurulu üyeleri olarak yer aldıkları SÖKEV yönetim kurulunda Murat Kaloğlu, Behlül Er, Bertan Balçık, Hüseyin Koşar, Refik Karataş, Filiz Karaman yer aldı. Hülya Suyolcu, Esma Ceylan ve Semra Kayıkçı ise SÖKEV’in denetim kurulunda yer aldılar.

“2015 BÜTÇESİ 5 MİLYON TL”

Geçen yıl 3 milyon TL olan SÖKEV’in bütçesi, 2015 yılı tahmini bütçesi 5 milyon TL olarak belirlendi. SÖKEV bütçesinin gelirler kalemleri bağışar 4 milyon 920 bin TL, faiz gelirleri 50 bin TL, üye aidatları 30 bin TL olarak açıklanırken; gider kalemleri ise yönetim giderleri 50 bin TL, denetleme giderleri 4 bin TL, bina yapım ve onarım giderleri 4 milyon 920 bin TL, demirbaş giderleri 4 bin TL, vakıf araştırma ve tanıtım giderleri 7 bin TL, diğer giderler ise 5 bin TL olarak belirtildi.

SÖKEV Başkanı Kaymakam Mehmet Demirezer, geçen yıl SÖKEV’in Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir aylık sıkı bir denetimden geçtiğini belirterek; “Teftiş sonunda layiha raporumuzu isteyen inceleyebilir. Denetim sonunda SÖKEV’de hiçbir olumsuzluğa rastlanmadığının bilinmesini isterim” dedi. Kaymakam Demirezer; “SÖKEV çatısı altında tüm üyelerimiz ilçemizde okullaşmanın çok önemli olduğunun bilincinde olan insanlar. Her biri yönetim ve çalışmalar içinde aktif olarak yer almak istiyor. Katkı sunan, genel kurulumuza katılan, çalışmalarımıza vakit ayıran herkese teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.