Ekiplerin arama kurtarma gemisi ve botla katıldığı denetimde, Kuşadası Körfezi’nde jet ski, sürat teknesi gibi eğlence ve spor faaliyeti yürüten araçlar kontrol edildi. Denetimlerde, araçlarda ruhsat ve denize elverişlilik belgesinin olup olmadığı incelendi ve bunları kullanan kişilere ehliyet ve alkol kontrolü gerçekleştirildi. 

Denetimlere katılan Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Murat Yılmazarslan, yaz aylarında turizm amaçlı su sporu faaliyetlerinin güvenli yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı'nın sorumluluk sahası olan Çanakkale Baba Burnu ile Fethiye yassı buru arasında yaklaşık 3 bin kilometrelik alanda denetimlerin yaz boyunca sürdüğünü belirten Deniz Kurmay Albay Murat Yılmazarslan, "Yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz en yoğun ve en hassas görevlerimizden biri turizm amaçlı sportif faaliyetlerin denetlenmesidir. Ege denizinde turizm amaçlı sportif faaliyetlerin en yoğun yaşandığı yerlerden biri Kuşadası'dır. Kuşadası Körfezi’nde 13 beş yıldızlı tesiste yaklaşık 600 bin kişi konaklıyor. En küçük kazanın turizme ve ülke imajına zarar vermemesi için turizm amaçlı sportif faaliyetler işletmelerinin, sezonu öncesi ve sezon içinde denetlenmesi, kazaların önlenmesi amacıyla kontrollerin yapılması ve bir standardın sağlanması için çalışmalarımız aralıksız sürecek" dedi.

Kuşadası Sahil Güvenlik TCSG 311 botu Komutanı Yüzbaşı Akın Coşkunlar ise, turizm sezonu boyunca su sporu işletmelerine periyodik denetimler gerçekleştirdiklerini, bu süreçte vatandaşlar tarafından yapılan ihbar ve şikayetlerin de değerlendirildiğini dile getirdi. Yüzbaşı Akın Coşkunlar, "Dalış yaptıranlara yönelik bir çok kriterimiz var. Örneğin sportif amaçlı tüplü dalışlarda su ürünleri avcılığı yapılamaz. Canlı ya da cansız hiçbir varlık su yüzüne çıkarılamaz. Kültür ve tabiat varlıklarının korunmasına özen gösterilir. 14 Yaşından küçüklere dalış yaptırılmaz. Aletli dalışlarda en fazla 30 metreye inilebilir. Tüm bunların kontrolünü aralıksız yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png