Aydın Türk Ocağı’nın düzenlediği bir programa katılmak üzere Aydın’a gelen Azerbeycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, Azerbeycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Asif Kurban ve Derneğin Azerbeycan Sorumlusu Cavit Aliyev ile birlikte Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ı makamında ziyaret etti.

“BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ BİRİMİZ DÜŞÜNCESİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Uzun vadeli dönemlerin şekillendiği zamanlardan geçildiğini ifade eden Paşayeva, “Birlik beraberlik tanımaktan geçer. Kardeşlik iyi bilinmezse coğrafya iyi bilinmezse, orayı sahiplenemezsiniz. Genç nesillerimizin bu duygu ve düşünceler içinde yetiştirilmesinde bize görev düşüyor. Artık öyle bir dönemden geçiyoruz ki sadece 10 yılın şekillendiği dönemler değil belki de 200 yıllık dönem şekilleniyor. Biraz da hepimizin ortak geleceğini düşünme açısından bu çok önemlidir. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz düşüncesine ihtiyaç var. Böylece gerçek bir güç olur hakkımız olan hakkı elde edebiliriz. Doğu Türkistan, Kerkük, Telafer, Karabağ, Güney Azerbaycan, Kırım, Bayır Bucak’ta insanların acısı ve gözyaşı var. Her yerde bizim insanımızın gözyaşı ve üzüntüsü daha da artıyor” dedi.
Paşeyava’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özakcan, “Paşayeva çok birikimli biri ve Atatürk aşığı. Kendisi ile tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.