Salgının başlaması ile ilgili ülkemizde alınan tedbirleri hatırlatan Ak Parti Aydın il başkanı Ömer Özmen “Önce okullar tatil edildi, sonrasında kademe, kademe diğer tedbirler devreye konuldu. Acil işi olmayan vatandaşlarımızın evde kalmaları yönünde telkinler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Belediyelerin yanında, camilerden de işi olmayan vatandaşlarımızın evde kalmaları  konusunda anonslar yapılmaya devam ediyor.”

VEFA DESTEK GRUPLARI OLUŞTURULDU

Sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza destek olmak amacıyla başta Valilik ve kaymakamlıklar nezdinde Vefa Destek Gruplarının oluşturulduğunu belirten Özmen “ 112, 155 ve 156 telefon numaralarını yanı sıra belediyeler de kendi personelleri aracılığı  bu süreci destek veriyorlar.  Yaşlılarımıza ve kronik rahatsızlığı bulunanlara yönelik kısıtlamalar onların sağlığına korumaya yöneliktir.  Zira onlar bu hastalığı hem daha ağır geçirmekte hem de tedavileri daha zor olmaktadır. Ancak gelinen noktada  dünya örneklerinde genç hastaların da tespit edilmesi  ile gençlerimizin de tedbirlere azami  oranda uyması gerektiğini ortaya koymuştur. Yine sigara içenlerin tedavi sürecinin daha zor olduğu ortaya çıkmıştır. Gelin buna fırsat bilip sigara içen arkadaşlarımız sigarayı bıraksınlar.” Diye konuştu.

HÜKÜMETİMİZİN NE KADAR HAZIRLIKLI OLDUĞUNU GÖRDÜK

COVİD 19 salgınına karşı hükümetimizin ne kadar hazırlıklı olduğunu gördüklerine ifade eden Özmen “ Hem  Sağlık çerçevesinde alınan önlemlerin hem de yaşanacak olası ekonomik sıkıntıların bertarafı için alınan önlemler hemen devreye konularak Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ne kadar etkin olduğu ortaya konmuştur.  İstihdamın ve üretimin devamı için sağlanan desteklerden tutun, alt gelir seviyesindeki toplumun her kesimi için paketler sektörlerin talepleri doğrultusunda hazırlandı.  Kısa çalışma ödeneği  şartlarının esnetilmesinden tutun vergi ve primlerin ertelenmesi sürecinde çok hızlı ve etkin kararlar alındı. Sağlık konusunda bir çok batılı ülkeden daha iyi durumda olduğumuzu gördük. Özellikle Aydınımızda hem bizler hem ilçe başkanlarımız her gün başta sağlık yöneticileri olmak üzere çalışanları ile devamlı irtibat halindeyiz ve alınan tedbirleri bilmekteyiz. Aydın ili özelinde söylemek gerekirse ne bir malzeme eksiğimiz var nede sıkıntımız. Aydın’da A planımızdan tutun, en kötü senaryoya bile hazırlıklar yapılmış durumdadır. Sağlık çalışanlarımızın motivasyonu ve gayreti gayet iyi durumdadır. Bu vesile ile başta Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

AK PARTİ TEŞKİLATLARI OLARAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Ak Parti teşkilatları olarak çalışmaları devam ettiklerine belirten Özmen “ Kademelerimiz video konferans ve tele konferans olarak toplantılarını gerçekleştiriyorlar. Belediyelerimizin tamamı gerekli tedbirleri alarak  hükümetin kararlarına vatandaşların uyması için gereğini yapıyorlar. Bu süreçte teknolojiyi kullanarak haber ve karar alma süreçlerine işletiyoruz. Parti binalarımız açık, önlemleri uymaya çalışarak vatandaşın taleplerini almaya devam ediyoruz. Telefonlarımız açık . Vatandaşlarımıza buradan tekrar şunu söylemek istiyorum, tedbirleri uyalım, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım, çıkmak zorunda kalırsak da önlemleri alalım.  Aydın’da her türlü malzeme ve ekipman var, herhangi bir sıkıntı yok, bu konuda müsterih olun, birlikte bunu da aşacağız inşallah. Bu vesile ile alanda çalışan mücadeleye destek veren tüm çalışanlarımıza tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.