İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında sorusturma başlatılan Kuşadası Belediye eski Başkanı Özer Kayalı dönemindeki imar yolsuzluğu iddiaları Kuşadası'nda günün konusu haline geldi.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri inceleme yapıp Kayalı'nın ifadesini alırken, Kuşadası'nda yeni bir gelişme daha yaşandı. Mağdurların avukatı belediye önünde önceki başkan Özer Kayalı aleyhine eylem yaptı.

KAÇAK YAPILARIN SAHİPLERİNE PARA CEZASI
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in talimatıyla harekete geçen belediye yapı kontrol ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından söz konusu kaçak inşaatın sahiplerine 28 bin 998 Kia para cezası kesildiği öğrenildi. Yıkım işlemleri için de tutanak tutuldu. 

SORUŞTURMAYA KONU OLAN OLAYIN DETAYLARI NE?

Kuşadası Türkmen Mahallesi 855 ada 44 ve 45 parsellerde yer alan eski Adanur Eczanesi’nin olduğu üçgen bina sahibi Cengiz Konuk isimli vatandaş, 2010 yılından itibaren bölgede yapılan inşaatlar hususunda şikayetçi oldu.
Vatandaşın CİMER aracılığı ile yaptığı şikayet sonucu bugüne kadar daha önce yapı ruhsatı ve sonrası imar planı iptal olan inşaatların neden 2011 -2018 yılları arasında yıkılmadığı ile ilgili olarak müfettiş görevlendirildi.
Şu anki dönemi kapsamamakla beraber önceki iki dönemde görev yapan başkan ve yöneticiler ifade vermek amacı ile müfettiş beyin talimatı doğrultusunda savunma hazırlıyor.
Soruşturma esnasında mevcut yönetimin İmar Barışı sonrası ilave ve kaçak yapılar ile ilgili neden işlem ve yıkım yapılamadığı soruldu.
Bu konuda işlem yapılması hususuyla ile ilgili şikâyetler değerlendirilip Çevre Şehircilik Bakanlığına bildirildi. Müfettiş soruşturması ile aynı gün içinde gelen Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yazısı doğrultusunda ivedi olarak işlem yapıldı. Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince aynı gün içerisinde Yapı Kayıt Belgesi sonrası sadece 855 ada 45 parselde yer alan bir adet bloğun en üst katında merdiven üzeri beton imalatlar ve ayrıca asansör kulesi 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddeleri uyarınca mühürlenerek yapı tatil zaptı düzenlendi. Aynı zamanda aykırılığın tespiti sonrası imar para cezası hesaplaması yapıp 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 42. maddesi uyarınca Belediye Encümeni’ne dosya sevk edildi. Yapı Kontrol birimi tarafından ruhsatsız olan kısma mühür asılıp yapılan işlemin detaylarının yazılı olduğu belge de söz konusu yere asıldı. Konuyla ilgili tutanakların bir kopyası ise mahalle muhtarlığına bırakıldı.