Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın Manavcılar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş ile birlikte Salı Pazarı’nı ziyaret etti. Salı pazarı ziyaretinde esnafa ‘hayırlı işler’ diyen Başkan Özakcan, esnafın sunduğu ikramları geri çevirmedi. Pazar esnafının ve vatandaşların sorunlarını da dinleyen Başkan Özakcan, alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti.

Ulaşım ve mahalle sakinleri açısından Salı Pazarının vatandaş açısından birtakım avantajlarının olduğunu ifade eden Özakcan, ambulans ve itfaiye gibi araçların pazar yerine girememesini dezvantaj olarak değerlendirdi. Fırsat buldukça pazar ziyareti gerçekleştirmeye devam edeceklerini kaydeden Özakcan, kendisinin de genellikle pazarlardan alışveriş yaptığını öne sürdü.

“SALI PAZARI HASSAS VE NAZİK BİR KONU”
Salı pazarının 100 yıllık geleneği olan bir pazar yeri olduğunu ifade ederek Salı pazarının önemine dikkat çeken Başkan Özakcan, “Bu Pazar yerinin kalkmasını isteyenler kadar kalkmasını istemeyenlerde var. Hatta kalkmamasını isteyenler daha çok. Bu pazar yeri daha sağlıklı ve daha düzenli bir şekle getirilebilir. Fakat burada bugünden yarına kapalı modern pazar yeri kurma şansımız da yok. Ancak daha sağlıklı hale gelmesi için çalışmalar yapacağız. Salı pazarı hassas ve nazik bir konu. Hem vatandaş ve pazarcımız tarafından alışılmış bir gelenek var. Bir süre daha bu pazarımız devam ederken çözüm önerilerimizi en sağlıklı bir şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Biz hizmet açısından vatandaşın isteği yönde çalışmalarımız olmasını istiyoruz. Vatandaşımızın istekleri doğrultusunda onları mutlu edecek şekilde şartları ve ortamı oluşturmak isteriz” dedi.

“HEPİMİZ İÇİN İNSANİ VE MEDENİ İHTİYAÇTIR”
Pazarcı esnafının en çok talepleri arasında yer alan tuvalet ihtiyacını da değerlendiren Başkan Özakcan, “İnsanların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında uygun bir yere tuvalet yapılabilir. Bu pazar devam ettiği sürece pazarcıların ve vatandaşın ihtiyacını karşılayabileceği bir yer olmalıdır. Bu hepimiz için insani ve medeni ihtiyaçtır” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZAKCAN, LOKMA HAYRINA DA KATILDI
Salı Pazarı ziyareti sonrası Salı Pazarı girişinde Aydın Manavcılar Odası’nın Soma’daki maden faciasında hayatını kaybedenler için yaptırdığı lokma hayrına katılan Başkan Özakcan, Aydın Manavcılar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş ile birlikte vatandaşa lokma dağıttı.

20140527aw101265_01-(copy).jpg

20140527aw101265_02-(copy).jpg

20140527aw101265_03-(copy).jpg

20140527aw101265_04-(copy).jpg

20140527aw101265_05-(copy).jpg

20140527aw101265_06-(copy).jpg