KADROLU OLDUKTAN SONRA HAKSIZLIKLARIN DEVAM ETMESİNİ KABUL ETMİYORUZ

Taşerondan kadroya geçen üyelerinin çeşitli hak mağduriyetleri yaşadıklarını belirten Öz Büro İş Sendikası Aydın İl Başkanı Nefise Şahin “  2 Nisan 2018 tarihinde kadroya gecen üyelerimizin o tarihten itibaren yaşadıkları ekonomik kayıplar ve her gecen gün artan psikolojik baskılar dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır.  Taşeron çalışanıyken yaşadığımız hak kayıplarının, haksız ve yanlış uygulamaların sebebi olarak taşeron sistemi görüyor bunu anlayabiliyorduk. Ancak kadroya geçtikten sonra bu sorunların ve haksızlıkların artarak devam ediyor olmasını asla kabul etmiyoruz.” dedi.

ÜYELERİMİZE UYGULANAN PSİKOLOJİK BASKILAR DEVAM EDİYOR

Hastane gibi insan sağlığını doğrudan etkileyen hizmet sürecinde başarılı olmanın yolunun  çalışanların motivasyonu ve performansı  ile doğrudan ilgili olduğunun altını çizen Şahin “ Ancak üzülerek ifade edelim ki bu durum göz ardı edilmekte, bir kısım idareciler tarafından  üyelerimize uygulanan psikolojik baskıların ardı arkası kesilmemektedir. 696 sayılı KHK gereği tüm haklarımız kadroya geçirilmiş olmasına rağmen, eğitim intibaklarımız, yüzdelik dilimlerimiz, enflasyon farklarımız bordrolarımızdan çıkarılmıştır. 2018 yılında yüksek hakem kurulu toplu iş sözleşmelerindeki zam oranı yüzde 4 + yüzde 4 iken, enflasyon oranı yüzde 21 dir. Kamuda çalışan tüm işçi, memur ve hatta emekliler enflasyon farkını almışken, ağır iş koşullarında çalışan üyelerimize yüzde 13 lük enflasyon farkının verilmemesine doğru bulmuyoruz.  696 sayılı KHK’nın 112. Maddesinde Kamu Çerçeve Protokolü, imzalanabileceği açıkken kadroya geçtiğimiz tarihten bu güne 16 ay geçmiş olmasına rağmen neden Kamu Çerçeve Protokolü imzalanmadı? “

CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİLSİN

Kamuda işinin büyük bir özveri ile yapan ancak taşeron sistemdeyken yıllardır büyük mağduriyetler yaşayan üyelerin sorunlarının hala çözülmemesi nedeniyle görevlerini yerine getirmekte ihmal gösteren bir kısım kamu görevlileri hakkında suç duyurusu bulunma zorunlulukları doğduğunu belirten Şahin “ 696 sayılı  KHK ile yüzbinlerce insanı mutlu eden Cumhurbaşkanımızın kararname ile güvence altına aldığı haklarımızın bordrolarımızdan çıkartılmış olması hem KHK’ya  hem de mevzuata aykırı teşkil etmektedir.  Bütün ilgililerden  Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda hareket etmelerini, çalışan mağduriyetinin önlenmesi ve kamu zararının önüne geçilmesi konularında hassasiyet göstermelerine talep ediyoruz.” denildi.   

whatsapp-image-2019-08-09-at-15.35.56-(1).jpegwhatsapp-image-2019-08-09-at-15.35.55.jpeg