Didim’de Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait; 147 dönüm alan üzerinde kurulu denize kıyısı bulunan Orman Kampı 5 yıllığına Didim Belediyesinin oldu.

Orman ve İşleri Bakanlığına ait kampın 26 Mayıs 2014 Pazartesi günü Manisa’da gerçekleşen ihalesine Didim Belediyesi ile birlikte 7 firma daha katıldı. İhalede Didim Belediyesini Belediye Başkanı Deniz Atabay ile CHP’li Belediye Meclis Üyesi Hasan Yavuz temsil etti. Yapılan ihale neticesinde Orman Kampı’nın yıllık kira bedeli 381 bin 765. 65 kuruş ile en yüksek teklifi veren Didim Belediyesi, Kampın 5 yıllığına işletmesini aldı.

“ÇOK İSTEDİK”
Konuyla ilgili Didim Belediyesinde bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı A. Deniz Atabay Orman kampının tüm ekip ve belediye meclis üyeleri ile çok istediklerini belirterek “Bu yer sanki bizim değilmiş gibi hissediliyordu. Burasını alanlar başka alt kiracılara vererek amacına uygun kullanılmıyordu. Biz orayı gezdik ve burayı bizim almamız lazım dedik. Oranın yanında küçük bir ada var; buraları düzenli hale getirip, kullanılabilir su sporları yapılabilir bölgesel anlamda etkinliklerin olabileceği bir yer, ayrıca Uluslararası camiada bir imaj merkezi olabileceğini ve bu şekilde kullanılabileceği biliyoruz” dedi.

“BURASI HALKA AÇIK OLARAK”
Orman kampını yeni baştan yaratılacağını belirten Atabay “Bu sene oradaki çalışmalar yapılacak. Orayla ilgili yapılacak çalışmalarda içerideki bungalov denilen yerler elden geçirilecek. Tertemiz bir orman yaratılacak. Işıklandırmalar konulacak. Burası halka açık olarak her türlü etkinlikleri olabileceği bir yer haline gelecek. İçerisinde sadece halka değil VIP restaurantta oturmak isteyenler içinde yerler yapılacak.”dedi

“DİDİM’İN PRESTİJİ İÇİN ALDIK”
İhale sürecine ilişkin de bilgiler veren Başkan Atabay “Sözleşme 5 yıllık yaptığımız yatırımlarla bu süre 29 yıla çıkacak. İhaleye 7 kişi katıldı. Türkiye’nin bir çok yerinden firmalar ihaleye girdi. Geçen yıl burası 265 bin TL’ye ihale edilmiş. Biz ihalede 2. tura 3 firma ile kaldık ve 381.765.68 kurul ile ihaleyi aldık. 10 gün içerisinde devredilecek ve biz çalışmalar başlayacağız. Biz işin parasında değiliz. Didim’in prestiji anlamında neye mal olursa olsun burayı alacağız dedik ve aldık. Orayı istediğimiz şekilde hizmete soktuğumuzda orası İlçemize ayrı bir güzellik katacak. Karavan ve çadır turizmi ile ilçemizde turizm çeşitliliği de sağlanacak” dedi.

“BELEDİYE BURAYI İŞLETECEK”
Orman Kampını Didim Belediyesinin işleteceğini dile getiren Başkan Atabay “Meclisten yetki alırken meclis üyelerimize bizim işleteceğimizi söyledik. Verdiğimiz sözü tutacağız. Alt kiracı olmayacak. Yapacağımız işe göre eleman alınacak. Diğer meclis üyelerinin de verdiği kişilerden de buraya eleman alacağız. Önemli olan bu tür işlerde mutabakata varmak. Bu tip işletmeler için ayrı bir birim kuracağız. Önemli olan çözümsüz gibi görülen işleri çözebilmektir” dedi.

“ŞİRKET KURMA ÇALIŞMASI”
Belediye bünyesinde şirket kurma gibi bir çalışma da başlatmayı planladıklarını belirten Atabay “Büyükşehir belediyeleri kurabiliyor ama biz şirket kurabiliyor muyuz diye bakacağız. Enkaz edebiyatı yapmadan biz işlerimiz yapmaya çalışacağız dedik” dedi.
 

20140527aw100983_01-(copy).jpg

20140527aw100983_03-(copy).jpg

20140527aw100983_04-(copy).jpg