ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi öğrenciler, görme engellilerin okuma sorununa dikkat çekmek için gözlerini siyah bantla bağlayıp sokakta ellerinde kitaplarla oturdu.

ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplum Gönüllüleri Kulübü üyeleri, görme engelliler için hazırladıkları "Bana göz kulak ol" adlı projelerinin tanıtımını yapmak ve görme engellilerin okuma sorununa dikkat çekmek amacıyla Porsuk Bulvarı'ndaki hipermarket önünde gözlerini siyah bantlarla kapatıp ellerinde kitaplarla 1.5 saat süreyle getirdikleri sandalyelerin üzerinde oturdular. Oturdukları yere "Sessiz olun kitap dinliyorum" yazılı pankart da asan üniversite öğrencileri, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

Toplum Gönüllüleri Kulübü proje sorumlusu Burcu Taner, görme engellilere yönelik olarak "Bana göz kulak ol" adlı proje hazırladıklarını söyledi. Proje kapsamında ESOGÜ"de görme engellilerin yararlanabilecekleri bir sesli kütüphane kurmayı amaçladıklarını belirten Burcu Taner şunları kaydetti:

“Hazırladığımız "Bana göz kulak ol" projesi kapsamında, Sessiz olun kitap dinliyorum adlı etkinliği düzenledik. Gözlerimizi siyah bantla elimizde kitapları tutarak görme engellilerin kitap okuma zorluğuna dikkat çekmek istedik. Kulüp olarak, öncelikle Eskişehir ve çevresindeki daha sonra ise ülke çapındaki görme engelli kardeşlerimizin kitap okuma ve sorununu gidererek, ders içerikli kitaplar, güncel yayınların yer alacağı sesli kütüphanesi oluşturmayı hedefliyoruz.”

Toplum Gönüllüleri Kulübü üyesi olan ESOGÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü yüksek lisans öğrencisi Ilgın Aydınoğlu, kendisinin görme engelli olduğunu belirtti. Aydınoğlu, en büyük sorunlarının okuma olduğunu söyledi.

Hürriyet