Tüm Dünya’yı etkileyen yeni Tip Kovıd 19 salgını nedeniyle ulaşım sektöründe yaşanan sıkıntıları dile getiren Aydın Efeler Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu   Başkanı Okan Yalçın “Sağlığımız için alınan tüm tedbir ve kararlara saygılıyız. Alınan tedbirlere harfiyen uymaya çalışıyoruz ve önemsiyoruz. Temizlik, maske, mesafe ve aşı ile eskiye dönüşün daha hızlı olacağını  ümit ediyoruz. 1000 TL’lik gelir desteği müracatlarımızı yaptık. Allah Devletimize zeval vermesin. Fakat ÖTV’siz mazot, bağ-kur ve SSK  borçlarının ötelenmesinin şimdiki gibi değil sona atılarak tahsilata gidilmesi, Belediye aidat ve yıllık vize harçlarının alınmaması bize destek olarak uygulamalardandır.” dedi.

1000 TL DESTEK ARTIRILMALIDIR

Pandemi sürecinde şoförlerimize verilen sosyal yardımlar ve araçlarımızın  dezenfekte edilmesine sağlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ve  Efeler Belediyesi’ne teşekkür eden başkan Yalçın “ Uzaktan eğitim, uzaktan çalışma, kısa çalışma saati uygulamaları ve Bilim Kurulu üyelerinin toplu taşıma araçlarının kullanılmamasına yönelik  öneride bulunmasından dolayı taşıma kapasitemiz yüzde 70 azaldı.  Kamu hizmeti bilinci ile kamu kaynağını kullanmadan kendi öz sermayemiz ile hizmet vermeye devam ediyoruz. 2014 yılında 750 TL ile başlayan, Devlet tarafından ücretsiz taşınan yolculara ödenen gelir desteği, bugüne kadar sadece 250 TL artarak 1000 TL’ye yükselmiştir. Bu devlet desteğinin artırılması gerekmektedir.” diye konuştu.

YAŞLILIK SINIRI 74 YAŞ OLMALIDIR

Dünya Sağlık örgütünün yaşlılık sınırını 74 yaş olarak belirlediğinin altını çizen Yalçın “ Ülkemizde ise bu yaş sınırı 65’dir. Bu yaş sınırının da 74 yaşına çıkarılmasını bekliyoruz. Pandemi döneminde ücretsiz taşıma hakkı sadece Şehit yakınlarına, Gazi ve Gazi yakınlarına verilmelidir. Bunların haricindeki  ücretsiz taşıma uygulamaları k  Pandemi sürecinde kaldırılmalıdır. Bütün çalışan şoförlerimize her sabah direksiyon başına geçmeden önce HES kodu uygulaması yapmaktayız. Araçlarımızı düzenli olarak dezenfekte etmekteyiz. Yerli malı kullanarak ve yerel esnaftan alışveriş yaparak birbirimize destek olmalıyız. “ ifadelerine kullandı.