Tek listenin oylandığı olağan genel kurulda Başkan Nuri Arslan ve yönetim kurulunun listesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda yeni kararların alınmasının yanı sıra kooperatifin bünyesinde özel bir okul açılması için de karar alındı.

Nazilli Sanayi Sitesi Sosyal Tesislerinde, S.S Nazilli Küçük Sanayi Kooperatifi’nin 2016 yılı Olağan Genel Kurul toplantısı üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Nuri Arslan ve yönetim kurulunun yanı sıra MHP Nazilli İlçe Başkanı Adnan Dönmez ve yönetim kurulu, çok sayıda kooperatif üyesi katıldı. Olağan Kongre, divan heyetinin seçimiyle başladı. Divana Nazilli Ticaret Odası Genel Sekreteri Lütfi Özkal başkanlık etti. Mevcut Başkan Nuri Arslan salondakilere hitaben bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından 2016 yılı faaliyet raporu okundu ve oy birliği ile kabul edildi. Yönetim kurulu üyelerinin seçimi ve oy birliği ile kabulü yapıldı.

Özel okul projesi kabul edildi

14 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantının 13. maddesi olan mülkiyeti kooperatife ait olacak olan, çocukların ve gençlerin eğitimine katkıda bulunmak veya meslek sahibi yapmak amacıyla ilk, orta, lise, teknik liseye Teknik Anadolu Lisesi vb. gibi özel okul yapılması kararı üyelerin tümünün oyuyla kabul edildi. Engel kurul sonunda bir teşekkür konuşması yapan Başkan Nuri Arslan, “Zor günleri yavaş yavaş geride bırakıyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımızın olduğu günümüzde kooperatifimiz bunun güzel bir örneğini sergileyerek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2015 ve 2016 yılında satılan toplam 31 parselimizin birçoğu faaliyetlerine başlamış bulunmaktadır. Bu sayede hem bölgemizin hem de kooperatif üyelerimizin kalkınmasına büyük fayda sağlamış bulunmaktayız. Yeni yapmayı planladığımız yatırımlarla hem kooperatifimizin hem de bölgemizin ihtiyaçlarına el birliği ile çözüm sunmaya çalışacağız. Son bir sene içerisinde kooperatife ait alanlarda ve organize sanayi bölgesinde yapılan yeni yatırımlarla bölgemizdeki üretim ve dolayısı ile kalkınma düzeyi de artmış bulunmaktadır. Bu yatırımlar bölge esnafını kalkındırdığı gibi istihdama da büyük faydalar sağlamaktadır” dedi.

“Kooperatifçilik ‘biz’ olabilme kültürüdür”

Nazilli Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasına taşınması ile kooperatifin de çehresinin daha da değiştiğini ifade eden Başkan Arslan, “Yeni hizmet alanlarının sitemiz içerisine taşınması ile hem üyelerimiz rahat etmekte hem de sitemizin değeri artmaktadır. Çok yakın bir zamanda galericiler de taşınmaya başlayacak ve bölgemizdeki hareketlilik bir kat daha artacaktır. İçerisinde bulunduğumuz şu dönemde bazı olumsuzluklar her ne kadar bizleri olumsuz etkilese de inadına birlik ve beraberlik içerisinde bir bütün olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kooperatifçilik ben demeden biz olabilme kültürüdür. bu sebeple çalışmalarımızda bizlere katkı sağlayan yönetim ve denetim kurullarımıza sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Eski yöneticilere plaketli teşekkür

Arslan’ın konuşmasının ardından eski yönetim kurulu üyeleri Veysal Ekinciler ve Vehbi Ergün’e yapmış oldukları hizmetleri nedeni ile Başkan Nuri Arslan tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Yönetimde görev alan isimler

1970 yılında kurulan ve her geçen gün faaliyetleri ile göz dolduran S.S Nazilli Küçük Sanayi Kooperatifi seçimli olağan genel kurul toplantısında oy birliği ile kabul edilen yönetim kurulu asil listede Nuri Arslan, Erkin Özbek, Recep An, Hasan Hüseyin Eren, Serkan Çelen, Mehmet Akgül, Kadir Köroğlu görev aldı. Yönetim Kurulu yedek listeye de Ömer Yazgan, Mehmet Palamutçu, Sadık Demir, Salim Kuş, Muammer Mukan, Hüdaverdi Uysal ve Kadir Dikmen oy birliği ile kabul edildi. Seçilen bu asil ve yedek yönetim kurulu üyeleri 2 yıl boyunca hizmet edecek.

20170309aw004845_02.jpg20170309aw004845_04.jpg