Komşularının ihbarı ile çağrılan itfaiye sayesinde yanan evde bulunan ve tek başına yaşayan yaşlı kadın kurtarıldı.
Edinilen bilgiye olay saat 13.30"da Zafer Mahallesi 28 Sok 87 numaralı evde meydana geldi. Yangın İhbar 110"a gelen bir ihbarı değerlendiren Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler hemen belirtilen adrese gitti. Zemin katta bulunan evden dumanlar yükseldiğini gören ekipler evde yaşlı bir kadının yaşadığı bilgisi üzerine hemen içeriye girerek yaşlı kadını buldular. Yanmakta olan iki odaya hemen müdahale edilerek tutuşan eşyalar söndürülmeye başlandı. Polis ekipleri, zabıta ekipleri ve mahallelinin de geldiği olay yerinde yangının kontrol altına alınmasının ardından 75 yaşındaki Ayşe Özkaya"nın oturduğu evin bir çöp ev olduğu ortaya çıktı. Yangının evin bir kenarına bırakılan soba külünden çıktığı öğrenildi.
YAŞANAN DRAM YANGINLA ORTAYA ÇIKTI
75 yaşında ve kimsesi olmadığı öğrenilen emekli yaşlı kadının evini çöplük haline getirdiği yangın sayesinde ortaya çıktı. Aldığı emekli maaşını evinde barındırdığı kedilere harcayan yaşlı kadının her tarafı perişan halde olan evde kiracı olarak oturduğu öğrenildi. Evin 3 odasında eski çamaşırlar, çürümüş halde poşetler içerisinde çok miktarda sebze ve meyve bulundu. Kediler için hazırlanmış ekmek parçalarının ise evin her alanına yayılmış vaziyette olması dikkati çekti. Yaşlı kadın korkusu geçtikten sonra “Kimseye muhtaç değilim. 3-4 evsiz kediye bakıyorum. Çok şükür maaşım var. Kiramı da ödüyorum. Bu şekilde geçinip gidiyorum” dedi.
Yangının kontrol alınıp soğutma çalışmalarının sürdüğü sırada olay yerine gelen belediye zabıtaları yarın evi baştan sona temizleyerek yaşanacak hale getireceklerini ifade ettiler.