Özcan’ın Belediye Başkan adayı olduktan  sonra görevi devralan Durmuş Kural İYİ Parti İlçe başkanı oldu.

Belediye başkanı Kürşat Engin Özcan, yaklaşan kongre öncesi Pazar günü başlayacak olan delege seçimleri için sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak yola, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas’ın akrabası olan ve aynı zamanda 31 Mart seçimlerinden hemen sonra Belediye avukatlığı görevine getirilen Cihat Öztürk başkanlığında tek liste ile gidileceğini duyurdu.

KURAL "HODRİ MEYDAN" DEDİ

Başkan Özcan’ın bu paylaşımı yapmasından 8 dakika sonra İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Kural, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın açıklamalarının tam aksine bir paylaşımda bulunarak kongrede aday olduğunu duyurdu.

Özcan’ın yollarını ayırmak istediği Durmuş Kural’ın kazan kaldırarak kılıçları çekmesi, Nazilli İYİ Parti’de yaşanan çatlağı da gözler önüne sermiş oldu.

ÖZCAN NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALDI?

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın yol arkadaşı Kural ile yollarını ayırmasının en büyük sebebinin, İYİ Partili İlçe Başkanı Durmuş Kural başta olmak üzere Başkan vekilleri Mustafa Tınaz ve Soner Yelkovan’ın seçimlerden hemen sonra, zamanlarının büyük bir bölümünü belediyede geçirerek personele baskı kurdukları ve işleyişe müdahale ettikleri için kamuoyunda Özcan’ın eleştirilmesine neden olduğu öne sürülüyor.

KURAL: YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR

Özcan’ın açıklamalarına tepki gösteren Kural ise paylaşımında, genelde AKP, yerelde ise MHP iktidarının toplamından daha fazla oy alarak belediye başkanlığı seçimlerini kazandıklarını açıklayarak, başarılarının devamını getirerek partililerinden ahdi vefa göstermelerini ve kendisine destek olmalarını istedi.

ÖZCAN’A CEPHE ALDILAR İDDİASI!

Öte yandan Belediye Başkanı Özcan’ın kongreden sonra yola Cihat Öztürk’le devam etmek istediğini İYİ Parti yönetim kurulunda paylaşarak mutabakata varmasının ardından, geçtiğimiz hafta çalıştay için Ankara’ya gitmesiyle birlikte, başkanın bu kararına karşı gelen İlçe Başkanı Kural ve Meclis Başkan vekilleri Tınaz ve Yelkovan’ın partilileri telefonla arayarak Kural’a destek istemesi Özcan’ın böyle bir paylaşımda bulunmasına neden olduğu öğrenildi.