Soma’da meydana gelen maden kazası sonrası destek olmak için tüm yurtta başlatılan destek ve yardım kampanyalarına Nazilli halkı da duyarsız kalmadı. 4 kişilik komitenin öncülüğünde başlayan ve Nazillili vatandaşlar ile üniversite öğrencilerinin desteğiyle büyüyen kampanyada, Nazilli Belediye Meydanında kurulan stantlara vatandaşlar beş gün boyunca kuru gıda ve oyuncak yardımında bulunarak, Soma’daki ailelere destek oldular.

Kurulan yardım komitesi, duyarlı Nazilli halkına teşekkür ederek, “Bu kampanya bizlere Nazilli Halkının ne kadar yardımsever olduğunu gösterdi. Açıkçası kampanyanın bu kadar ilgi göreceğini beklemiyorduk. Nazilli halkına yardımsever tavırlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu kampanya sırasında bizlere her türlü destek sağlayan Nazilli Belediyesi ve Nazilli Kaymakamlığı yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyoruz” dediler.

Yardım kampanyasını organize eden komite, kuru gıdanın hijyenik olması ve depolama kolaylığı bulunmasından dolayı tercih edildiğini söyleyerek, yardımların bu sayede Somada iyi bir şekilde muhafaza edilebileceğini belirttiler. 5 gün boyunca hayırsever Nazillili vatandaşların bağışlamış olduğu yardımların toplanmasını ve depolanmasını sağlayan Nazilli Belediyesi, yardımları tahsis ettiği kamyonla toplanan yardımları somaya götürerek, Soma Belediyesi tarafından kurulan Yardım Toplama Merkezine götürüldü.

‘BİZE UZATILAN BU ELİ UNUTMAYACAĞIZ’
Soma’da yardımları kabul eden Soma Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur’a, Nazilli Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu’ya ve yardım kampanyasını organize edip yürüten yardım komitesi ile yardımsever Nazilli halkına bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, Nazilli’den gelen yardımların vakit kaybetmeden ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandığını ifade etti. Tuna, “Burada 301 madenci kardeşimizi kaybettiğimiz büyük bir acı yaşadık. Bu acımıza ortak olan tüm Nazilli halkına teşekkür ediyoruz. Bize uzatılan bu eli unutmayacağız” dedi.

Tuna, yardım komitesine yardımların alındığına dair teslim belgeleri vererek, Nazilli yardım komitesini yolcu etti. Yardımları Soma’ya kadar giderek teslim eden yardım komitesi Soma da bulunan Maden Şehitliğini de ziyaret ederek, hayatını kaybeden madenciler için dua ettiler. Yardım komitesi Nazilli’ye döndükten sonra da Kaymakamı Mehmet Okur ve Belediye Başkan Vekili Deniz Depboylu’yu ziyaret ederek, kendilerine Soma Belediyesi tarafından verilen teslim belgelerini sundular.

2-038.jpg

3-015.jpg