Soma'ya yardım eli uzatmak isteyen ve yetkili birine ulaşamayan Nazillililerin sosyal paylaşım sitesinde yaptığı destek isteklerine karşılık Eşref Özbağcı, Sibel Manav, Şenol Babacan ve Esra Elmacı tarafından Nazilli Kaymakamlığına yapılan başvuru ile Manisa ili Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında vefat edenlerin ailelerine yardımda bulunmak amacıyla, 2860 sayılı yardım toplama kanununa göre izin alınırken, hafta sonuna kadar toplanacak yardımların Nazilli Belediyesi'ne ait araçlarla ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Soma Belediyesi'ne teslim edileceği öğrenildi.
video-haber.png
Soma'ya yardım etmek isteyen vatandaşlar için Nazilli Belediye hizmet binası önünde stant kurulduğunu ve kuru gıda ile oyuncak ihtiyaçlarının karşılanması için kampanya başlattıklarını ifade eden yardım komitesinden Şenol Babacan; “Nazilli İş Okulunu ziyarete gittiğimizde oradaki engelli çocuklarımızın Soma faciası ve bir madenci resmi yaptıklarını gördük. Bu madenci resmini niçin yaptınız diye sorduğumuzda ise çocuklarımız biz o insanları görünce çok üzüldük dediler ve bizde bir kampanya başlatmayı düşündük. Sosyal medyada destek vereceklerini açıklayan Nazilli Sayfası aracılığıyla da Kuru gıda kampanyasını yapmaya karar verdik. Kampanyamıza Engelliler Derneği, Sivil Toplum Örgütleri ve Üniversite öğrencilerinin yanı sıra Nazilli Belediyesi ile Nazilli Kaymakamlığı da projemize destek verdiler. Bu adeta sosyal medyada başlayıp halk hareketine dönen bir çalışma oldu” dedi.

HAFTA SONU YARDIMLAR SOMA’YA ULAŞACAK
Nazillili engelliler ve vatandaşların katılımıyla belediye meydanında resim yaparak farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını da belirten Babacan; “Biz bu resimleri halkımızdan şunu istiyoruz, iş adamlarından, büyüklerden, siyasilerden bu resimlerimizi onlara satmayalım. Bu engellilerin, vatandaşların yaptığı resimleri biz onlara hediye edelim onlarda gıda yardımı yapsın. Çünkü Soma’da çok fazla kuru gıda ve çocuklar için oyuncağa ihtiyaç var. Orada şehit olan genç madencilerimizin küçük yaşta çocukları var, onların bazı acılarını hafifletmek gerekiyor. Biz herkesin bu projeye destek vermesini diliyoruz. Nazilli olarak bol bol Soma’ya gıda yardımı yapmak istiyoruz. 3 gün boyunca sürecek Soma’ya gıda yardımlarını toplayıp burada hazırladığımız bir araçla gidip Soma Belediyesi’ne kendi elimizle teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Projeyi duyar duymaz destek vermek istediklerini söyleyen Nazilli Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ayşe Hişil Çinkıt da; “Biz engelliler olarak her zaman kendilerinin yanlarında olduklarını söyledik. Böyle güzel bir çalışmanın yanında olmak istedik. Bütün Nazilli halkını da lütfen yardımlaşalım, Soma’ya yardımlarımızı iletelim diyoruz” şeklinde konuştu.

Yardım kampanyasını organize eden komite, hafta sonuna kadar düzenlenecek yardım kampanyası kapsamında vatandaşların Soma’ya gönderilmek üzere çay, şeker, pirinç, bulgur, salça, çiçek yağı, mercimek gibi kuru gıda maddeleri ile kız ve erkek çocukları için oyuncaklar bağışlayabilecekleri kaydedildi.

nazilli’den-soma’ya-yardim-eli.jpg