Nazilli'ye bağlı Bozyurt Mahallesinde yol kenarında bulunan bir arazide Bozyurt Mahalle sakinleri ile Jeotermal Elektrik Santral İşletmesinin taşeron hafriyat firması çalışanları arasında yol gerginliği yaşandı. Jeotermal kuyu öncesi arazide yapılan düzenleme için gerekli izinlerinin alınmadığını iddia eden mahalle sakinleri durumu Nazilli Belediyesi'ne ve CHP Nazilli İlçe Başkanlığı'na aktardı. Ruhsatsız çalışma haberini Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Nazilli Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan, Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Kurnaz, partililer ve belediyenin daire müdürleriyle birlikte Bozyurt Mahallesine gitti. Mahalle Muhtarı Mehmet Güler ve mahalle sakinleriyle birlikte hafriyat çalışmasının yapıldığı araziye giden heyet, çalışma yapan firmadan gerekli izin evraklarını sunmalarını istedi. Firma çalışanlarının izin belgeleri olmadığını öğrenen Başkan Yardımcısı Öreroğlu, çalışmaları durdurmalarını istedi. Firma çalışanları çalışmaları durdurmayınca kamyonun üstüne çıkan ve kepçenin çalışmasına izin vermeyen Öreroğlu, direnişi ile çalışmaları durdurdu. Jandarma ekipleri de olay yerine gelerek izinleri bulunmayan firmanın çalışmasını durdurmasını ve bozulan yolu düzenlemelerini istedi.

“YETKİLİLERİ VE SORUMLULARINI KINIYORUZ”
Mahallenin arayarak durumdan kendilerini bilgilendirdiklerini ifade eden Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, durumdan şaşkın olduklarını ifade etti. Öreroğlu, “Tüm Türkiye olarak korona virisüyle mücadele ettiğimiz bu günlerde yangından mal kaçırır gibi köylünün kendisine ait geçit hakkı olan yolların tahrip edilmesini, bunların jeotermal santraller için yapılmasını biz Nazilli Belediyesi olarak doğru bulmadık. Muhtarımız ve mahalle sakinlerimiz aradıktan sonra hemen bütün ekiplerimizle, daire müdürlerimizle ve Belediye Başkan Vekilimizle birlikte buraya geldik. Sahada İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı çalışmada da arkadaşların izinlerinin olmadığı tespit edildi. Şuan sahada tüm çalışmalar durduruldu. Tahrip edilen yol köylülerimizin kullanımına yeniden hazır hale getiriliyor tekrar. Biz Nazilli'de köylümüzle birlikte bu yeşil doğanın her zaman sahipçisiyiz. Her zaman korumasında olacağız. Ve şunu söylüyoruz, Jeotermaller ölüm saçtıkça biz onların Nazilli'de olmasını istemiyoruz. Aydın'da yapılan topyekun mücadeleyi Nazilli halkı olarak biz de burada vermeye hazırız. Bize emanet edilen bu yeşil doğanın hiçbir şekilde katledilmesine müsaade etmeyeceğiz. Tekrar buradaki yetkilileri ve sorumluları kınıyoruz. Firmanın hiçbir yetkilisi burada yok, kendileriyle telefonda görüştük. Biz gerekli izinleri aldık diyorlar ama ellerinde hiçbir izin belgesi de yok. Bugün böylesine ulusal önemli bir mücadele içerisinde olduğumuz süreçte eğer bunu bu kadar para hırsı bürümüş kişilerle bu işi yapıyorlarsa biz de burada doğaseverler olarak, Nazilli'nin sahipleri olarak, Nazilli'nin sevdalıları olarak kamyonlara çıktık mücadelemizi verdik ve bugün kazandık. Tüm Nazilli halkını, tüm Nazilli sevdalılarını bu mücadeleye sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

“DİMDİK DURACAĞIZ, ÇOĞALARAK DURACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak jeotermal başta olmak üzere usulsüz yapılan ve doğayı katleden uygulamaların karşısında olacaklarını dile getiren CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, "Bu bölgede çalışma olduğu bilgisini aylar öncesinden almıştık ve bu nedenle yakından takip ediyorduk. Sabah saatlerinde izinsiz çalışmaların başladığı bilgisini aldık. İlçe Başkanlığı olarak gelip bu bölgede yapılacak olan, daha sonra geleceğimizi karartacak olan doğa katliamı karşısında yer almak için mücadelemizi veriyoruz. Nazilli Belediyesi'nin herhangi bir izni olmadan yapılan bir çalışma bu. Ulusal olarak yas tutulan, ulusal olarak virüsle mücadele edilen bir zamanda onlarca insanın hayatını kaybettiği zamanı fırsata çevirirek, gözünü rant bürümüş insanların doğayı katletme çabasının her zaman karşısında olacağız. Bundan sonra da sesimizi iyi duysunlar, Nazilli ve Aydın'da bu işi usulsüz yaptıkları sürece biz bu işin karşısında dimdik duracağız, çoğalarak duracağız. Buranın yöre halkıyla beraber biz çocuklarımızı yetiştirdiğimiz, gezdirdiğimiz, oyun oynadığımız zeytinliklerin arasında piknik yaptığımız yerleri bu jeotermal rantçılarına yem etmeceğimizi buradan bildirmek istiyoruz. Buraya yatırıma gelecek olan herkes bizi karşısında görecektir" dedi.

“GEREKLİ İŞLEMLERİ YAPACAĞIZ”
Evrakları inceleyip gerekli işlemleri yapacaklarını ifade eden Nazilli Belediye Başkan Vekili Soner Yelkovan, "Yapılan incelemelerde ön izinlerinin olduğu ancak ruhsatlarının alınmadığını gördük. Vatandaşımızın uyarması neticesinde olaydan haberdar olduk. Kolluk kuvvetlerimiz çalışmayı şuan durdurdu. Arazi eski haline getirilecek. Vatandaşların ulaşım yolları kapatıldığı için dağda çalışan vatandaşlarımız mahsur kalmış. Şuan ekipler eski haline getirip, mesai başladığında eğer ruhsatlarını alırlarsa tekrar geleceklerdir, durumları o zaman değerlendirilecektir. Şuan hafta sonu olduğu için başka yapacakları bir durum yok. Şuan evrakları inceleyip gerekli işlemleri yapacağız" ifade etti.

“BİREYSEL OLARAK DA KURUMSAL OLARAK DA İZİN VERMİYORUZ”
Alanda dere katliamı olduğunu vurgulayan Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu; "Burada dere dolduruluyor. Burada jeotermal kuyusu yapıldıktan sonra uygulamalarını biliyoruz. Zaten jeotermalin zehirli sularını dereyle mutlaka akarsuya sunacaklar, verecekler. Burada zeytin ağaçları katledilmiş durumda. Alanın kenarında yan yatan yüzlerce zeytin ağacı var. Biz Nazilli'de bu doğa katliamına hiçbir şekilde bireysel olarak ta kurumsal olarak ta izin vermiyoruz. Biz bu katliamın sonuna kadar takipçisi olacağız. Burada yaptıkları her türlü çalışmanın karşısında, bugün olduğu gibi karşı olacağız. Mahalle sakinlerimizle beraber karşısında olacağız."

“KÖYLÜ OLARAK KARŞIYIZ VE İSTEMİYORUZ”
Bozyurt Mahalle Muhtarı Mehmet Güler; "Başkanlarımız sağolsun tepkilerini dile getirdiler, bizler de onların yanındayız. Jeotermale köylü olarak karşıyız ve istemiyoruz. Kapanan yolumuz başkanlarımız sayesinde açılıyor" dedi.