Aydın merkez Paşayaylası’nın 1200 metresinde dönemin Valisi Merhum Recep Yazıcıoğlu tarafından yaptırılan Paşayaylası Oteli’ne devlet tarafından milyonlarca lira tutarında harcama yapıldı. Eşsiz havası, muhteşem manzarası ve oldukça lüks olarak yatağından masasına kadar yenilenerek misafirlerine bekleyen otel hiç kullanılmadan önce bimekan takımı kişilerin uğrak yeri haline geldi. Ardından hırsızların karlı mekanı oldu. Otelin elektrik kablosundan çatalına, çay bardağından sandalyesine kadar her şeyi çalındı. Harabeye dönen otelin yeni görüntüsü ise devlet kaynaklarının nasıl yok olduğunun adeta ispatı oldu. 
Aydın’da Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun döneminde yapılıp çeyrek asır önce hizmete açılan Paşayaylası Oteli’nin bahtı banisi Merhum Recep Yazıcıoğlu gibi kara oldu. Büyük ümitlerle yapılan ve Aydın’da yayla turizminin öncüsü olması amaçlanan otel devlete katkı sağlayacağı yerde değişik nedenlerden ötürü devlet kaynaklarının heba edildiği bir mekan oldu. Her geçen gün daha kötü duruma getirilen otelin çelik kapılarının çalındığı yetmiyormuş gibi, şimdi de çelik kapıların kasalarının dahi söküldüğü görüldü. Hırsızlarla birlikte vicdansızların da uğradığı otelde, çalınacak malzemeler çalınırken, çalınamayacak şeylerin de büyük emek sarf edilerek kırılıp döküldüğü görüldü. Yatakların kapıların, hatta elektrik sayacı ve kabloların bile sökülüp çalındığı otelde çalınamayan lavaboların ise çekit ya da balyozla kırıldığı görüldü.
2005 yılında Özel İdare’den Aydın Belediyesi’ne devredilen ve 2007 yılının parası ile 491 bin 775 TL para harcanarak yeniden yapılıp açılan Paşayaylası Oteli, İlhami Ortekin döneminde büyük ümitlerle açılmış ve aynı dönemde belli kişiler haricinde kimseyi ağırlayamamıştı.
Harabeye dönen otelin demirbaşlarının büyük çoğunluğu yerinde gözükmezken, bi mekan takımının uğrak yeri haline gelen otelin içinde bulunduğu durum vatanını seven ve vergisini ödeyen herkesi üzüyor. Aydın’ın en güzel yerine yapılmış olan güzelim mekan işletilemezken, hem yazın hem de kışın ayrı bir güzelliğe sahip olan trilyonluk mekanın son hali objektiflere bu şekilde yansıdı.
Gerek havası gerekse manzarası, yazın ilin en serin yeri kışın da Aydın’ın kar yağan ender bölgelerinden biri olan Aydın Paşayaylası Oteli’nin Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu tarafından 1989-1991 yılları arasında yaptırılmıştı.