Giriş ücreti Milli Parklar genel müdürlüğünce alınan milli parktaki söz konusu işletmeleri ve plajları Kuşadası Belediyesi 31 Aralık 2018 tarihine kadar işletecek. 

Edinilen bilgiye göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın içindeki işletmelerin ve plajların tümünün ihalesini Kuşadası belediyesi kazandı. İki ayrı bölümde, iki gün üst üste yapılan ihalelere Kuşadası Belediyesi adına belediye meclisinin verdiği yetkiyle Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı katıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar IV.Bölge Müdürlüğünün Manisa’daki binasında yapılan ilk bölüm ihaleye beş firma katıldı. Aydınlık ve İçmeler koylarındaki Kır gazinosu, büf ve plaj aktivitelerini kapsayan ihaleyi, 1 milyon 50 bin lira veren Kuşadası belediyesi kazandı. İkinci gün ise dört firmanın katıldığı ihale ise Karasu koyu, Kavaklıburun koyundaki Kırgazinosu, Büfe, Plaj Aktiviteleri ile Doğanbey Köyü Ziyaretçi Tanıtım Merkezi işletmeciliğini kapsayan ihaleyi yine Kuşadası belediyesi 526 bin liraya kazandı.

Barındırdığı bitki örtüsü, doğal güzellikleri ve bölgenin oksijen deposu konumundaki Dilek Yarımadası ve Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nın Kuşadası için çok büyük önem taşıdığını söyleyen B:elediye Başkanı Özer Kayalı, ihaleleri almaktan mutlu olduklarını söyledi. Kayalı, “Davutlar ve Güzelçamlı beldelerinin de katılımıyla büyüyen, sınırları genişleyen Kuşadası’nın her değerine sahip çıkmak zorundayız. Milli Park bu anlamda en önemli değerlerimizden biri. Oradaki her hangi bir olumsuzluğun, yaşanacak sıkıntının faturası başta Kuşadası olmak üzere tüm ülkeye kesilir. Bunun bilinciyle ihaleye katıldık. Yılda yüzbinlerce binlerce kişinin piknik yaptığı, gezdiği, soluklandığı Milli Parkı belediyemiz işletecek. Koruyup kollayacak. İhaleye girmeden önce Kaymakamımız, turizmcilerimiz, acentelerimiz, sivil toplum örgütlerimizin temsilcileriyle konuştuk. Hepsinin tam desteğini aldık. Turizm ve Kuşadası için bu ihaleye girdik ve Kuşadası’na kazandırdık” dedi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png