Aydınpost’un canlı yayın konuğu olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın canlı yayın esnasında referandumda “neden evet demeliyiz” sorusuna ilişkin Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt'un yaptığı paylaşım gündemden düşmüyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, canlı yayında Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt'un yönelttiği "Yasama yetkisi cumhurbaşkanı ile paylaşılıyor. Veto halinde 301 oy gerekiyor. Güvenoyu yok, gensoru yok, denetleme yok. Fesih tehdidi altındaki bir Meclis nasıl daha güçlü olacak?" sorusunu üzerine, "Soruyu soran kardeşime kusura bakmayın diyorum ama bana çok rahatlıkla ulaşabilir, kendisine özel olarak görüş ve düşüncelerimi söyleyebilirim" diye cevap vermişti.

BOZKURT'UN PAYLAŞIMI SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Baro Başkanı Gökhan Bozkurt
sorduğu soruya ilişkin bölümü sosyal medya hesabında paylaşınca MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın soru karşısındaki açıklamaları çeşitli yorumlara sebep oldu.

Karakaya’nın gelen soruya cevap vermekte güçlük çekmesine dair paylaşılan video kısa sürede çok kişi tarafından da paylaşılmıştı.

MHP'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Sosyal medyada gündem olan video ile ilgili çıkan haberler sonrası MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’ya ait sözlerin bazı basın organları tarafından çarpıtıldığını iddia etti.
 
MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu da Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt'tan "özür" beklediklerini kaydetmişti.

GÖKHAN BOZKURT CEVAP VERDİ
MHP Milletvekili Deniz Depboylu
'nun açıklaması üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, "Aydın Milletvekili Sayın Deniz Depboylu açıklama yaparak, Mevlüt Karakaya canlı yayında soruma cevap verdiği halde, vermediği şeklinde çarpıttığımı iddia edip özür beklediklerini ifade etmiş. Sorumun sorulduğu andan, kendisinin anlattıklarının bittiği yere kadar videoyu paylaştım. Cevap veremediğini belirterek takdiri Türk Milletine bıraktım. Sorum da, paylaşımım da, video görüntüleri de açıktır. Burada Aydın Baro Başkanından özür beklemek haddi aşmaktan başka bir şey değildir. Benim kimseye bir özür borcum yoktur; ancak kendilerinin Türk Milletine bir açıklama ve cevap borçları vardır. Bunun yerine benim üzerimden polemik yaratmaya çalışmanın bir faydası bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygılarımla" sözlerine yer verdi.

İŞTE GÖKHAN BOZKURT'UN SAYFASINDA PAYLAŞTIĞI O VİDEO