AYDINPOST HABER SERVİSİ- T.C. Efeler Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi'nde yapılan merhum futbolcu Metin Oktay Parkı ile Ata Mahallesi'nde yapılan merhum yazar İlhan Selçuk'un isimlerinin verildiği parklar ortak açılış töreni ile açıldı. Metin Oktay Parkı'nda düzenlenen açılış törenine T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Siraç Birol, Ata Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Akay, Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Fevzi Eryalçın, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve çok sayıda Galatasaray taraftarı katıldı. Açılışta konuşan Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Birol ve Ata Mahallesi Muhtarı Akay, T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'a başta Efeler olmak üzere mahallelerine yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ederek, parkların mahalle halkına hayırlı olmasını diledi.

"GALATASARAY UĞRUNA EŞİNDEN BOŞANDI"

Metin Oktay'ın hayatı ile ilgili bilgiler veren Aydın Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Fevzi Eryalçın, "Metin Oktay Türk futbolu için efsane isimlerden biridir. Kendisi Galatasaray aşığı biriydi. Takımı uğruna sevdiği kadından bile vazgeçerek evliliğini sonlandırmıştı" diye konuşarak tüm Galatasaray taraftarları adına Başkan Özakcan'a park için teşekkür etti.

"METİN OKTAY TÜRKİYE'NİN DEĞERİDİR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Genel Başkan Yardımcımız Bülent Bey'e 29 Ekim'de yapılan saldırı haberini katıldığımız bir programda aldık. Programın sonlanmasının ardından hemen kendisini tedavi altına alındığı hastaneye gidip ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldık. Yaşanan bu saldırı bizi derinden üzdü. Umuyoruz ki bu tür üzücü olaylar Aydınımızda ve ülkemizde yaşanmaz" dedi. Metin Oktay'ın Türkiye'de bir değer olduğunu hatırlatan Özakcan, "Metin Oktay gibi Türkiye'ye mal olmuş bir değerin ismini parkımıza vermekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz. Yine aynı şekilde Türkiye'nin yetiştirdiği bir başka değer olan yazar İlhan Selçuk'un ismi de Ata Mahallesi'ndeki parkımızda yaşayacak. Parklar halkımızın nefes aldığı, çocuklarımızın hoşça vakit geçirdiği, çağdaş kentlerdeki önemli alanlardan biridir. Bu anlayışla parklarımızın sayısını çoğaltmaya ve halkımızı memnun edecek çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

DÜNYA ŞAMPİYONU AYŞEGÜL'Ü HATIRLATTI

Açılışta son olarak konuşan Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, "Ben Galatasray Kongre Üyesiyim. Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi önemli takımlarımızın Türkiye'ye mal olmuş isimlerini de parklarımızda görmek istiyoruz. Efeler Belediyesi'nden halterde dünya şampiyonu olan Ayşegül Çakın'ı unutmamasını diliyorum. Parklarımız hem spor hem de fikir dünyasına hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZAKCAN'A PLAKET TAKTİM ETTİLER

Konuşmaların ardından Aydın Galatasray Taraftar Derneği, T.C. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan'a hizmetlerinden dolayı plaket taktim etti. Parkın açılış kurdelesini davetliler ile birlikte kesen Başkan Özakcan, parkı gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Açılış sonunda tüm davetlilere keşkek ikramı yapıldı.

METİN OKTAY KİMDİR?

Metin Oktay; 2 Şubat 1936 Karşıyaka İzmir doğumlu olup, 13 Eylül 1991'de İstanbul'da geçirdiği bir tarafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir. Oktay Türk futbolcu ve teknik direktördür. Golcülüğü ve yaşadığı gol krallıkları sayesinde "Taçsız Kral" lakabıyla da anılmaktadır.

14606393_10154668600498166_733499543018302385_n.jpg

14721456_10154668607563166_7035750561842906926_n.jpg14639768_10154668607123166_3834714089281736181_n.jpg