SEÇİMDEN ÖNCE BAZI ADAYLAR JEOTERMALE DESTEK VERDİ

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu (AYEP) tarafından gerçekleştirilen programda konuştu. “Sanayileşmemiz için gelişmemiz, kalkınmamız için elektrik üretilmesine elbette evet diyoruz ama elektrik üretirken bizim sağlığımızın, doğamızın, hayvanlarımızın yok edilmesine elbette karşı çıkacağız” diyen Atay, bazı adayların daha önce jeotermale destek verdiklerini hatırlattı. 

Fatih Atay, “Değerli arkadaşlarım; birçok ruhsatlar verildi. Benim  Efeler Belediye Başkanlığı adaylığım sırasında diğer 2 aday ruhsat vermiş adaydı, ben değildim ve ruhsat vermeyeceğimi, jeotermalcilere karşı halkım ile beraber mücadele etme konusunda kararlı olduğumu belirttim ve siz beni seçtiniz, beni tercih ettiniz sonuna kadar yanınızdayız arkadaşlar, sonuna kadar” şeklinde konuştu.

JEOTERMALCİLER BAZI BAŞKANLARI SATIN ALDI

Açıklamalarına sert sözlerle devam eden Mehmet Fatih Atay “Bu bizim yaşamımız. Birileri çok para kazanacak diye yaşamımıza son verilmesine sessiz kalamayacağız, kalmayacağız da kimseden de korkmuyoruz arkadaşlar inanın. Cesaretimizle, haklılığımızla, yasalar çerçevesinde olan birlikteliğimizle bu mücadeleden galip geleceğiz. Kimse korkmasın sonuna kadar yanınızdayım, sonuna kadar milyon dolarlar kazanan jeotermalcilerin satın alamadığı bir Belediye Başkanınız var sizin. Bazılarını satın aldı onlar inanın hepsini bilen bir kişi olarak şimdi susuyorum" sözleri kafalarda soru işareti yarattı.

Başkan Atay'a da joetermal şirketleri para mı teklif etti ya da kendisine teklif mi bekliyor gibi yorumlanan bu sözler sonrasında çevre dernekleri de şaşkınlık içerisinde. Atay'ın "Bazılarını satın aldı onlar, hepsini bilen bir kişi olarka susuyorum" sözleri de yeni tartışmaları beraberinde getirecek gibi görünüyor.