AYDINPOST ÖZEL HABER - Kurban Bayramı dolayısıyla Aydın’da programlara katılan Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdem, terör girişimlerini eleştirirken 28 belediyeye kayyum atanması sonrası konuşan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için “Türkiye’ye dayılanma” diye sert çıktı.

Türkiye’de Yenikapı ruhunun bitip bitmediğine dair açıklama yapan Ak Partili Erdem, “Yenikapı ruhunu, siyasi partilere indirgemek doğru değil. Milletin beklentilerine doğru cevap vermek lazım. Doğru duruş gösterirseniz her zaman destek görmeye devam edersiniz” dedi.

Fethullah Gülen ile Abdullah Öcalan arasında fark yok

Erdem, “Terörün milleti, dini olmaz. Hangi amaçla yapılırsa yapılsın terörü lanetliyoruz. Terör örgütlerinin de birbirlerinden farkı yoktur. Fethullah Gülen'le Abdullah Öcalan arasında fark yoktur. Türkiye'de olan patlamalar ABD'de, İngiltere'de Almanya'da da olabilir. Ülkeleri yönetmek isteyenler terör örgütleriyle işbirliği yapmaktadır. Bu da işin acı yönüdür” diye konuştu.

Selahattin Demirtaş bir piyon!

Belediyelere kayyum atanması sonrası açıklamalarıyla gündeme gelen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a sesini yükselten Mehmet Erdem, “Selahattin Demirtaş abilerine güveniyor. Artık onu ağabeyleri de kurtaramaz. Türk milleti oyunu gördü ve oyunu bozdu. Demirtaş bir piyondu. Ak Parti'ye, Türkiye'ye karşı kimse dayılanmasın. Milletin parası hizmet için harcanır. Belediyenin parasıyla teröre hizmet edersen terörist olarak görünürsün. Orada bir belediye başkanı olarak değil, terör örgütü mensubu olarak görünürsün” diye sözlerini tamamladı.