Günlük yaşamı da olumsuz etkileyen sağanak yağmur ve fırtına nedeniyle her yağmurda olduğu gibi Kuşadası’nda başta çevre yolu olmak üzere birçok cadde ve sokaktaki yollar su baskınına uğradı, ağaçlar devrildi, tabelalar uçtu.

Çevre yolunda geçişler zaman zaman kontrollü olarak verilirken, Vatandaşlar her yağmurda karşılaştıkları su baskınlarına çözüm bulunmaması nedeniyle büyük tepki gösterdi. Karayolları ve belediyelerin zamanında müdahale etmemesi nedeniyle vatandaşlar yolda kalan araçlarını kendi imkanları ile kurtardı, su basan eve işyerlerini de kendileri temizlemek zorunda kaldı.

AĞAÇLAR DEVRDİ, TABELALAR UÇTU

Bu arada, şiddetli yağmur ve fırtına nedeniyle Kuşadası şehir merkezinde yol üzerinde bulunan bor çok ağaç devrildi, bir çok işyerinin de tabelaları uçtu. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Salı pazarı bölgesindeki tabelası sabaha karşı araçların üzerine uçtu. Dev tabela iki arabaya zarar verirken, yolda kimsenin olmaması nedeniyle büyük bir facia ucuz atlatıldı.

DENİZE ÇIKMAK YASAKLANDI

Diğer taraftan, Kuşadası Liman Başkanlığı, denizde de etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle tekne sahipleri ile balıkçıların Kuşadası Körfezi’nde denize çıkmasını yasakladı.

kusadasi-saganak-ve-firtina.jpg

kusadasi-saganak-ve-firtina-001.jpg

kusadasi-saganak-ve-firtina-002.jpg