Her yerde yağmur hüküm sürerken, Kuşadası'nda ise plaj keyfi yaşanıyor. Kuşadası'nda mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle yazdan kalma günler yaşanırken, yabancı turistler deniz ve güneşin keyfini çıkartıyor. Komşu Söke ilçesi bile sel sularına kapılırken, Kuşadası'nda turistler sıcak hava nedeniyle plaj ve havuzlara akın ediyor.
Ekim ayının 15'i olmasına rağmen Kuşadası'nda yazdan kalma günler yaşanıyor. Günlerdir Ege Bölgesi dahil olmak üzere tüm Türkiye'de yağmurlu hava hakim olurken, Kuşadası'nda ise mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklıklarıyla birlikte güneş ve yazdan kalma günler hakim. Yaz sezonunun bitmesine rağmen sonbaharda da yabancı turistlerin tercih ettiği yerlerin başında gelen Kuşadası'nda, güz döneminde artan rezervasyonlar nedeniyle özellikle yıldızlı otellerde sezon 15 Kasım'a kadar sürecek. Yaz aylarını
aratmayan sıcaklık karşısında plaj ve havuzlara akın eden turistler, yazdan kalma günlerin keyfini çıkarttı. Sonbahar güneşinden yararlanan turistler, bu güzel günlerin ve sıcak havanın tadını çıkarırken, ortaya ilginç görüntüler de çıktı.