AK Parti Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem ile TBMM’de gerçekleşen toplantıda Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Namık Kemal Daylan, Nejad Özalp, Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Macit Demiroğlu, İrfan Yiğit, Meclis Üyesi Murat Boranalp ve Mali Danışman Mustafa Oğuzkaan hazır bulundu. 

AK Parti Milletvekili Semiha Öyüş’ün Meclis oturumunda olduğu için katılamadığı toplantıda Kuşadası Ticaret Odası heyeti ve Aydın Ak parti Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem ile Kuşadası’nın öncelikli sorunları olan çevre yolu, çarşıların durumu konuşuldu ve Kervansaray hakkında bilgi verildi.

- ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARINDA ORTAYA KÖTÜ BİR SONUÇ ÇIKTI
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın öncelikle çevre yolu ve beraberinde getirdiği sıkıntılar konusunu gündeme getirdiği toplantıda konuşan Milletvekili Mehmet Erdem; Kuşadası çevre yolu projesinin bu haliyle sıkıntılı olduğunu, bitmeye başladıkça ortaya çıkan sonucu beğenmediğini söyledi ve “Karayollarının bakışı açısından doğru olabilir, ama böyle bir yol ancak büyükşehirlerde olabilir” dedi ve konuyu ilgili Bakana da ilettiklerini söyledi.

Serdar Akdoğan, çevre yolu ile ilgili daha önce yapılan toplantılar ve özellikle bittikten sonra yaşanabilecek sorunlarla hakkında, ilgili makamlara yazılan yazılar konusunda da bilgi verdi ve yolun son haliyle ilgili fotoğrafların da yer aldığı bir dosyayı kendilerine ileteceklerini, bu çalışmaya sahip çıkılmadığı için ortaya bu sonucun çıktığını söyledi. Akdoğan; yol bittikten sonra daha büyük sorunlar ortaya çıkacağını, özellikle yaz aylarında trafiğin çok yoğun olduğu Kuşadası’nda ciddi kazalar olabileceğini ve bu konuda baştan beri uyardıklarını dile getirdi.

Kuşadası’na çevre yolunun şart olduğunu söyleyen Serdar Akdoğan, ancak bunun şehri ortadan ikiye bölen değil, şehrin etrafından dolanan bir yol olması gerektiğini belirtti. Halen yapılan yolun çevre düzenlemesiyle anayol olarak kullanılabileceğini söyleyen Akdoğan, 100.000’lik imar planında mevcut olan ve dışarıdan geçen çevre yolu çalışmasının bir an önce başlaması gerektiğini ifade etti.

Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ile birlikte Kuşadası Ticaret Odası’ndan gelen yazı üzerine Karayolları genel Müdürü ile görüştüklerini ve turizm sezonu gelmeden en geç mart ayı içerisinde bitmesi gereken yolun, bitmemesinin Kuşadası’na zarar vereceğini söylediklerini iletti ve sonuç olarak bu çalışmalara yerel yönetimin ilgisiz kalmış olduğunu, gelinen noktanın sıkıntılı olduğunu ve Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlanacak dosyanın kendilerine ulaşmasından sonra da neler yapılabileceği konusunda Aydın Milletvekilleri olarak çalışacaklarını söyledi.

- KUŞADASI ÇARŞILARINDA YAŞANAN SORUNLAR ANKARA’DA GÖRÜŞÜLDÜ
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem ile yapılan toplantıda Kuşadası çarşılarında yaşanan sorunları da gündeme getirdi. Esnafın gemi acenteleriyle ilgili şikayetleri, alınan komisyonların yüksekliği ve yaşanan sıkıntıların görüşüldüğü çarşı esnafıyla son zamanlarda yapılan toplantılar da görüşülen konuları iletti ve pastadan pay alanların sayısının arttığını, bu sıkıntılarını uzun yıllardır sürdüğünü ve bazen esnafın hiç iş yapmadan dükkan kapattığını söyledi.

“Kanun-kural tamam ama biraz da vicdan ve sosyal adalet olmalı” diyen Akdoğan Kuşadası’nda faaliyet gösteren gemi acentelerinin davet edilerek, en kısa sürede çözüm toplantısı yapacaklarını ve toplantı sonucunu da kendilerine aktaracaklarını söyledi. Akdoğan ayrıca, çarşılarda satılan ve Türk Lokumu olarak bir marka olan lokumun, bu marka tanımına pek de uymadığını ve satılan lokumların marka imajına zarar verdiğini, bunun sadece Kuşadası’nın değil Türkiye’nin sorunu olduğunu dile getirdi ve bu konuda yapılacak bir çalışmanın turizm açısından iyi olacağını belirtti.

Toplantıda gündeme gelen konulardan birisi de Kervansaray oldu. Kervansaray’ın mevcut kiracısının çıkacağını öğrendikleri günden itibaren bu konuda çalışma yürüttüklerini söyleyen Akdoğan, Belediyenin alması konusunda destek verdiklerini ama bu konuda yürütülmesi gereken yazışmalarda seçimler öncesinde belediyenin gereken hassasiyeti göstermediğini söyledi ve gelinen noktanın üzücü olduğunu, yeni kiralayan firmanın Kuşadası’nın gözbebeği Kervansaray ile ilgili gereken hassasiyeti göstereceğini umduklarını söyledi. Kuşadası’nın sorunlarının görüşüldüğü toplantının sonunda Kuşadası Ticaret Odası Yöneticileri, özellikle Kuşadası’nın etrafından geçen çevre yolu çalışmasının hayata geçmesi konusunda destek istediklerini söylediler. Aydın Milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem, Ticaret Odası’ndan gelecek ayrıntılı dosyayla birlikte bu konuda gerekli girişimlerde bulunacakları sözünü verdi ve çarşılardaki durum ile ilgili de yapılacak toplantı sonucunun kendileriyle paylaşılmasını istedi.

kusadasi-ticaret-odasi-heyeti,-tbmm’de1.jpg