Aydın merkez efeler ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla ‘Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma’ yarışmalarında jüriye zor anlar yaşattı. Birbinden güzel sese sahip olan din görevlileri okudukları Kur’an-ı Kerim ve Ezan’lar ile jüriyi mest ederek birincilerin seçilmesinde zor anların yaşanmasına neden oldu. Kur’an-ı Kerim ve Ezanları dinlemek için camiye gelen vatandaşlar ise kulakların pasını silen din görevlilerini dikkatle izledi.

İl Müftüsü Ömer Kocaoğul başkanlığında, komisyon üyesi olarak İl Müftü Yardımcısı Mehmet Aslan, İl Vaizi Muhammet Meral, Bey Camisi İmam Hatibi Adem Keskin ve Aydın Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Dersi Öğretmeni Ercan Ataş’ın yönettiği sınavda Hafızlık dalında Nazilli’den Kur’an Kursu Öğreticisi Fatih Yenilmez, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma dalında Efeler’den İmam Hatip Serken Gültepe ve Ezanı Güzel Okuma dalında da Nazilli’den Müezzin-Kayyım Servet Yılmaz birinci oldu.

Hafızlık dalında birinci olan din görevlisi, 8 Haziran’da Denizli Müftülüğü’nde yapılacak bölge yarışmalarında, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma dalında birinci olan din görevlisi 15 Haziran’da Antalya İl Müftülüğü’nde yapılacak bölge yarışmalarında, Ezanı Güzel Okuma dalında birinci olan din görevlisi de 22 Haziran’da Aydın’da yapılacak bölge yarışmalarında Aydın’ı temsil edecek.

aydinli-kur’an-bulbulleri-bolge-yarismalarina-hazir1.jpg

aydinli-kur’an-bulbulleri-bolge-yarismalarina-hazir2.jpg