Taşıma merkezi okulda her seviyeden öğrenciler ilgi alanlarına göre belirlenen kitapları okuyarak yarışmaya katıldı. Yarışmanın birinci bölümünde Kemal Köstekçi futbol topu, Aslı Dağ 2 kişilik sinema bileti ve gezi, Elif Karademir Mangala Zeka Oyunu, Selinay Oruç ise Kol Saati kazandı. Her alanda ilk üçe giren öğrenciler tatil dönüşü yarışmanın finalinde bisiklet için yarışacak.

Yarışmanın düzenleyicisi Okul Rehber Öğretmeni Yasemin Savaş, yarışmanın 4 kategoride gerçekleştiğini ve öğrencilerin ilgi alanlarına göre okurken eğlenecekleri, sıkılmadan okuyabilecekleri 4 kitap seçtiklerini belirtti. Örnek olarak futbola ilgi duyan öğrenciler için “Hayalim Messi” adlı kitabı belirlediklerini kaydeden Savaş, ödül olarak da ortaya futbol topu koyduklarını ve kitaba hiç ilgi duymayan öğrencilerin bile heyecanla kitap okuduklarını gördüklerini söyledi.

Okul Müdürü Olcay Tanış da, 177 öğrenciden 112’sinin yarışmaya katıldığını, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın amaçlandığını, etkinliğin büyük ölçüde amacına ulaşmış olduğunu belirtti.