Yaklaşık bin 200 ortağı bulunan Koçarlı Tariş Pamuk Kooperatifi’nde yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin istifa etmesinin ardından kooperatiften alacağı olan ortaklar yaşanan belirsizlik nedeniyle büyük tedirginlik içerisinde. 
Koçarlı Tariş Pamuk Kooperatifi’nin şu an ne durumda olduğunu bilmediklerini belirten kooperatifin ortaklarından ve aynı zamanda İyi Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek “Ben aynı zamanda Tariş ortağıyım, yönetim kurulu başkanı ve üyeler istifa etti. Kovid 19 salgını nedeniyle kongre yapamıyoruz, bu nedenle Kooperatifin son durumu hakkında sağlıklı bir bilgiye sahip değiliz. Muhatap bulamıyoruz. Pamuk veren ortakların ödemeleri yapılmıyor, ekonomik olarak Kooperatif neden sıkıntıya düştü. Kooperatif nasıl bu hale geldi? Sonuçta burası bir işletme işletmenin batmasının nedeni kötü yönetimdir. Mantıken budur. Kötü yönetilmiş demek ki. Burası kişiye özel bir işletme gibi kullanılmış” dedi.  
Koçarlı Pamuk Kooperatifi’nin bir pamuk kooperatifi olduğunu fakat kooperatifin hayvancılık işine de girdiğini belirten İstek “Bir arazi satın alındı. Neden alındı? Hayvancılık yapıyoruz dediler. Biz bir pamuk kooperatifiyiz, neden hayvancılık yapalım? Hayvancılıktan zarar edildi. Aldığımız duyumlar üzerine kesin rakamlar değil ama 20 milyon seviyelerinde kooperatifin borcu olduğu söyleniyor” ifadelerini kullandı.
Kooperatif arazisinin Koçarlı Belediyesi tarafından kamulaştırılmasına karşı olmadıklarını belirten Zülfikar İstek “Kooperatif arazisi 10 dönüm üzerinde burasının belediye tarafından Kamulaştırılmasına karşı değiliz. Bu arazinin müteahhitte satılmasındansa belediyeye satılması daha mantıklı. Çünkü belediye buraya pazar yeri yapacak, biz buna hayır demeyiz. Ortakların istediği tek şey bu arazi değerinde kamulaştırma yapılsın. Bizim derdimiz o. Değerinde kamulaştırma yapılırsa kimse buna itiraz etmez. Fakat Millet İttifakı Koçarlı’da buna karşıymış gibi bir hava yaratılıyor bu kesinlikle doğru değil” diye konuştu.