Aydın’da eğitim sektörünün öncülerinden olan Kavaklı Global, pandeminin ardından 2021-2022 eğitim-öğretim yılına başlamaya hazırlanıyor. Koronavirüs önlemlerinin maksimum derecede alındığı yeni binasında Eylül ayından itibaren yeni öğrencilerini karşılamaya hazırlanan okul, 1-5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan hazırlık ve kabul sınavlarına Aydın’da yaşayan tüm öğrencileri davet etti.

“AİLELER ÇOCUKLARINI GÖNÜL RAHATLIĞI İLE GÖNDEREBİLİR”

Kavaklı Global markasını hayata geçiren kurucu Mustafa Kavaklı, yeni okul binalarında bulunan sınıfların ve sosyal yaşam alanlarının koronavirüs salgınına karşı dizayn edildiğini dile getirdi. Aydın’da yaşayan velilere seslenerek çocuklarını hiçbir korkuları olmadan Kavaklı Global’e gönderebileceklerini söyleyen Kavaklı, “Velilerimiz bir yandan okullar açılsın istiyor, çünkü çocuklar eğitimden yoksun kaldılar, bir yandan da kuşkuları var. Yani bu pandemi süreci içerisinde çocuklarımızı okula gönderdiğimiz zaman bulaş riskinin ne ölçüde olacağı, çocuklarımıza bir zarar gelip gelmeyeceği konusunda endişeleri var.


Öncelikle velilerimize şunu temin edebilirim ki, bizler Kavaklı Global olarak velilerimizin de buraya gelip görebileceği gibi pandemi süreci içerisinde her türlü önlemi fazlasıyla almış bir şekilde, tedbirlerimizi aldık ve hazırlıklarımızı tamamladık. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki; velilerimiz içleri rahat bir şekilde çocuklarını Kavaklı Global’e gönderebilirler. 


Kaldı ki bu süreçte binamız yeni yapıldı, bu da Kavaklı Global öğrencileri için bir avantaja dönüştü. Oldukça ferah bir dizayn, hijyenik ortam ve sosyal mesafe kuralına uygun hazırlanan sınıflarda eğitim görecek olan öğrencilerimiz için her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. 42 metrekare olan sınıflarımızla şu anda mevcut eğitim gören 12’inci sınıf öğrencilerimiz var. Sınıf kapasitemiz yüksek olmasına rağmen çocuklarımızın sağlığı için sadece 12 kişinin eğitim görebileceği şekilde bir düzen aldık.” dedi.

 “KAPASİTESİNİN ALTINDA ÖĞRENCİ KABUL EDECEĞİZ”

Okullarının kapasitesinin yüksek olmasına rağmen pandemi nedeniyle kayıtları minimum düzeyde tutacaklarını söyleyen Kavaklı, “Okulumuzun kapasitesi 677 kişi fakat biz pandemi sürecinde ve sonrasında okulumuzu doldurmayı planlamıyoruz. Çocuklarda uzun bir sürenin ardından okula dönecekler, adaptasyon süreci onlar içinde zorlu olacak. Uzun tatilin ardından her öğrenciye ayrı bir ilgi gerektirecek, birebir iletişim isteyecek. Bizler de Kavaklı Global olarak bu hizmeti çocuklarımıza sağlamak için kontenjanlarımızı sınırlı tutacağız.” diye konuştu.

“ONLİNE VE YÜZ YÜZE EĞİTİM DE KALİTELİ EĞİTİM İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Bu süreçte kaliteli ve sağlıklı bir eğitim için kolları sıvadıklarını ifade eden Kavaklı, “Pandeminin gereği sınavlar online yapılıyor. Elbette ki altyapı olarak buna tamamen hazırız ancak online sınavların verimliliği konusu tartışmaya açık bir konu. Bütün hazırlıkları yapmış durumdayken, online sınavlar 27-28 Şubat’ta yapılacak iken geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir tebligat geldi, okullarımızda yüz yüze sınav yapabileceğimiz bildirildi. Biz okula hazırlık ve kabul sınavı olarak değerlendirdiğimiz bu sınavlarda öğrencilerimizin başarı durumuna göre kendilerine ödüller vereceğiz. Tabi ki bu ödüller çeşitli olacaktır, en kısa sürede tebliğ edeceğiz.  Özellikle de kayıtlarımız konusunda indirim niteliğinde kullandıracağız bunu. İndirim olarak öğrenci ve velilerimize yansıtacağız ve herkese başarı durumuna göre bir indirim sağlayacağız.” dedi. 

“BAŞVURU İÇİN GEÇ KALMAYIN”

1 Mart tarihinde 4’üncü sınıflar ile başlayacak sınav maratonu, 3-4 Mart’ta 8’inci sınıflar, 5 Mart tarihinde ise 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri ile devam edecek. Kavaklı Global markası ile gelecekte başarıyı yakalamak isteyen öğrencilerin başvuruları kavakli.sinavkayit.net adresinden veya okulu ziyaret ederek yapabilecekleri belirtildi.

http://kavaklianadolulisesi.k12.tr/onkayitformu/