Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği ülkemizde başlatılan ‘Beslenme Dostu Okullar’ projesi kapsamında Karacaören İlk/Ortaokulu, mahalle muhtarı Mustafa Kıroğlan’ın da katılımıyla doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Tüm personel ve öğrencilerin katıldığı yürüyüş, mahalle sakinlerinin de takdirini topladı. Sağlıklı beslen sağlıklı yaşa parolasıyla Karacaören İlk/Ortaokulu düzenlediği doğa yürüyüşü ile 7’den 70 herkese obezite, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite konusunda dikkat çekti.

“UMARIM PROJE AMACINA ULAŞIR”

Okul olarak hem öğrencilere hem de mahalle sakinlerine örnek olmak adına böyle bir organizasyon yapmayı uygun gördüklerini kaydeden Karacaören İlk/Ortaokulu Müdürü Ayşe Acar, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın “Okullarda Obezite ile Mücadele Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okulumuzda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedefliyoruz. Biz bu projelere sadece kağıt üzerinde görünsün diye değil öğrenciler, veliler ve hitap ettiğimiz tüm vatandaşlarımız da farkındalık oluşturmak için katılıyoruz. Beslenme dostu okul projesi de bu projelerden bir tanesi. Umarım proje amacına ulaşır ve ülkemiz beslenme, spor ve sağlık kültürü açısından daha iyi seviyelere ulaşır” dedi.

MUHTAR KIROĞLAN DESTEK İSTEDİ

Mahalle Muhtarı Mustafa Kıroğlan ise daha sağlıklı bir dünya için ‘Sağlıklı beslen sağlıklı yaşa’ sloganıyla başta mahalle sakinleri olmak üzere herkesi bu projeye destek veremeye davet etti ve yaptıkları bu güzel organizasyon için Karacaören İlk ve Ortaokul personeline teşekkür etti.

20160115aw632673_02.jpg