AYDINPOST HABER SERVİSİ/MURAT UÇKAÇ-İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, geçtiğimiz hafta Manisa’nın Soma ilçesinde bir maden ocağında yaşanan faciada hayatını kaybeden Zeynel Uzar’ın Erbeyli mahallesinde babasının evinde kalan Esin Uzar’a ziyarette bulunmak için Erbeyli’ye gitti.

Geçtiğimiz hafta İncirliova’nın Erbeyli mahallesinde toprağa verilen maden şehidinin cenaze törenin de de acılı aileyle çok yakından ilgilenen İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, acılı aileyi ziyaret etmek için gittiği Erbeyli’de, şehit Zeynel Uzar’ın eşi Esin Uzar’ın, eşinin bazı işlemleri için Soma’da olduğu bilgisini aldı. Başkan Kale Şehit eşi Esin Uzar’ın annesi Sultan ve babası Yılmaz Akyıl’la sohbet ederek her zaman yanlarında olduğunu dile getirdi. Başkan Kale buradaki konuşmasında, “ Elim maden kazasında yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Bundan ders çıkarılıp bir daha yaşanmamasının sağlanması gerekiyor. Acınızı derinden paylaşıyorum. Ne söylesek faydası yok. Burada önemli olan insan olarak birbirimizin varlığından haberdar olmamız. Bundan sonrası için hayatı beraber sürdüreceğiz. Sizlerin yanında olarak, elimizden gelen ne varsa yapacağız. Bir ihtiyacınız olduğunda her zaman yanınızda olacağız” dedi. Başkan Kale kendi numarasını da aileye vererek istedikleri zaman kendisine kolayca ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.

Kızının, eşini çok genç yaşta kaybettiğini söyleyen acılı baba Yılmaz Akyıl, yaşadıkları bu zor günlerde herkesin yanlarında olduğunu ve kendilerini yalnız bırakmadığını, Başkan Kale’nin de bu yakın ilgisinden dolayı minnet duyduklarını dile getirerek teşekkür etti.

dsc_0144.jpg

dsc_0151.jpg